Prosím poradíte, jak odblokovat bootloader na telefonu xiaomi redmi 8? Návod jsem samozřejmě četl, ale zasekl jsem se u postupu se žřízením účtu mi.com, resp. jeho zablokováním (deactivated) a tím, že na zadaný e-mail mi již nic nepřichází... Tedy: Založil jsem si účet na xiaomi (mi.com), vložil telfonní číslo a vytvořený e-mail. Účet jsem udělal a na telefonu dal proces Odememknutí bootloaderu (REžim pro vývojáře, povolení odemknutí, "stav odemknutí": Souhlasím, přidat účet a zařízení ) ÚČET si vytvořil takto., Potvrdil číslem co přišlo na mail (ještě to chtělo OTP, co přišlo do SMS) Následně jsem stahovatl software XIAOMI MI unlock TOOL, což je vrchol hnusu (asi 40MB software ), asi desátá verze mi fungovala, strašně dlouho trvalo načtení přihlašovacího dialogu (ten bastl renderuje přihlašovací dialog webstránku jako při přihlašování na mi.com). Spouštěl jsem to ve virtuálce. Každá verze házela rúzné chyby, že se něco nepovedlo, nebo se nic nedělo. Až poslední verze jakš takš fungovala, zadal jsem login, ale napsalo mi to, že ACCOUNT WAS DISABLED. Click her for re-activate. DOzvěděl jsem po přihlášení, že účet byl disabled due to vioaltion terms of service of mi account. Ani důvod nevysvětlitlili. Nevím proč. Dole bylo tlačítko - fill request (žádost o odblokování). PO vyplnění (vlastně tam ani nebylo co vyplňovat, něco jako důvod) potvrzení, že do 3 dnů bude rozhodnuto, ale nic nepřišlo na mail. Zkoušel jsem to 2x... Ptám se tedy, zaprvé, zda je cesta jak odemknout bootloader jinak než přes laskavé nahlášení se do čínské služby a s prosbou o odemknutí. A dál, co dělat a jak vyřešit ten problém, že účet mi je uzamknut a na e-mail mi nic nepřišlo (mimo potvrzení registrace uplně prvně) Případně, jak časté je, že účet je z ničeho nic uzamknut (i když nevím ,jaké oni dělají" sociální skóre ze všech ukazatelů - já jsem nestadardní - telefon byl minimálně připojen, minimálně používán, e-mail pro registraci nestandardní a unlock tool zkoušen mnohokrát a ve virtálním pc) Celé mi to připomíná komunistické divadlo , všude samé šmírování v tom cloudu a nechtěl bych se kolem mi cloudu umazat od špíny. To ani nemluvím o tom softwaru MI unlock tool, se kterým jsem se dál než k přihlášení nedostal. Jenže telefon chci rootnout, s čínským softwarem (nebo googlem ) by smartphone používal jen nevzdělaný člověk. Dodatek: snad je to jasné, ale radši to upřesním: uzamčený (zablokovaný) je pouze účet xiaomi mi.com vytvořený u čínských soudruhů. Telefon je plně funkční, nijak zablokovaný ani uzamčený není.
Nový účet vytvořit nejde? Na jiné číslo? Mě se tohle teda naštěstí nestalo ale co jsem četl (když jsem odemykal můj Note 5) tak všude psali že telefon se má co nejvíc používat a být aktivní aby si ""ověřily"" že náhodou nejste překupník co si koupil telefon aby tam potom flashnul malware/global ROM a přeprodal.
Já jsem se toho teda držel celých bolestivých 15 dní a pak jsem použil jakousi starou verzi toho softwaru a díky bohu to šlo v pohodě.
Jediné co mě napadá je že by byl problém s tím virtuálním počítačem, ADB funguje normálně? Já sem teda taky nechtěl cpát ten jejich program na svůj PC ale já Windows používám už jen na hry co jinde nejedou takže sem risknul to připojení do čínského botnetu a udělal to přímo na "železe".
Takže jediné co mě napadá je vyzkoušet udělat nový účet, popřípadě tovární reset + nový účet (ale řekl bych že asi zabanovaly ID telefonu takže kdo ví jestli to půjde) a pokud to nepůjde tak telefon prodat a koupit stejný a zkusit to znovu
kkokon
K propojení telefonu a počítače ani nedošlo program to po mě nechtěl. Telefon jsem de facto nevyužíval. Jen jako hotspot pro připojení právě kvůli tomu zřízení účtu/ komunikaci k xiaomi. Nechtěl jsem kvůli tomu špinit jinou IP.
kdokoliv
Tak jedině zkusit třeba toto? Jetě záleží jestli jde udělat nový účet. Nevím jaký návod si četl ale když jsem to dělal já tak to spočívalo v tom že: Zaregistrovat -> Připojit k PC a pokusit se o odemknutí přes program -> ten řekne že nejdřív za xx dní -> počkat $xx dní a pak to zkusit znovu -> odemčený bootloader. Samozřejmě to bylo ale s funkčním účtem.
Samozřejmě musí být nainstalované ADB a popřípadě USB ovladače pro telefon.
Jinak zasvinění IP je blbost protože co by asi tak dělaly s tvojí IP která je ještě k tomu pravděpodobně dynamická
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.