Sehnal jsem z druhé ruky propan butanovou raketu (údajně se špatným zapalováním). První co, tak jsem zjistil, že regulátor tlaku byl špatný - koupil jsem nový a raketa funguje. Ještě před tím než jsem regulátor koupil, měl jsem otevřený dekl, kde jsem hledal chybu. Našel jsem tam jakýsi ventil (3pinovy, bylo to zapoj no takto: z přívodního kabelu byla rozdvojená fáze a nulovací vodič a ještě k tomuto ventilu ba připojena kostra. Toto je vše v pořádku. Tento ventil byl zapojen na trubičce na hořák hned před hořákem. Tento ventil je nafoukly.dle všeho je to elektromagnetický ventil, a otázka zní, jestli to je skutečně elektromagnetický ventil a k čemu v té raketě je. Raketu jsem na vyzkoušení zapojil bez tohoto ventilu. Ale bojím se s tím topit, protože ten ventil tam nějakou úlohu má. Jenže je nafouklé takže bude chtít výměnu. Proto se ptám, co to je za ventil a k čemu slouží. Případně jestli se dá sehnat tady v ČR náhrada ( raketa je italský výrobek)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.