Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhozeni jističe

Od: jakub1993* odpovědí: 16 změna:

dobry den. chtěl bych se zeptat. mam parní čistič na 220V. ale při zapojení do zasuvky a zapnuti čističe se ihned vyhodí pojistky. je možne vadu opravit a pokud ano tak kde ji hledat? dekuji za odpovedi

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já se pro změnu zeptám Vás - jaký příkon má onen parní čistič? Jakou hodnotu má pojistka (není to spíš jistič?), který to vyhazuje? Je totiž možné, že je zařízení v pořádku, ale neutáhne Vám to stávající instalace. A vyhazuje to skutečně jistič, nebo chránič?

hodnocení

0x
Možná ano, možná ne. Může být chyba už v přívodní šňůře, ale taky v topném tělesu. Bez rozebrání fakt těžko radit...

hodnocení

0x

VIdím to na topné těleso! Ale samozřejmě může být chyba i jinde.. Těleso je klasika... Opravit jde zpravidla všechno... Pokud jsou náhradní díly a zda se cena opravy vyplatí...

jakub1993*
hodnocení

dobře takže když to rozeberu tak v časti kam vede kabel do ,,přistrojove desky´´ pokud by byla chyba v kabelu tak tu bych tedy teoreticky mohl zjistit pomoci multimetru že?. a když vada v kabelu nebude tak kde potom hledat to topné těleso? děkuji

ccc*

V tvém případě se do toho nehrabej, než to někoho zabije. Je to pořád stejný- každej je elektrikář se zkouškama od dědy mráze. Že. *nene*

Teoreticky bys to tím multimetrem mohl proměřit. Jen jsi ještě nenapsal, jak se s ním měří. Když nepoznáš ani topný těleso kde je a jak vypadá, jak ho podle Tebe chceš hledat? To není urážka, ale fakt! *uf* *haha*

Snad mi MilanCukrář promine, že opět neporadím, co máš dělat. Ale tady se radit nemůže, s ohledem na bezpečnost blízkých v Tvým okolí. Máš vůbec zkoušky na 50tku? Snad víš vocogo. *andel*

jakub1993*
hodnocení

no za takove zkušenosti nemam. ale uplny lajk zas nejsem, a pokud se nemylim a pamatuju si dobře učivo fyziky na zakladní škole tak pokud to neni pod proudem tak to nikomu ublizit nemuže ;)

ccc*

"a pokud se nemylim a pamatuju si dobře učivo fyziky na zakladní škole tak pokud to neni pod proudem tak to nikomu ublizit nemuže"Tady Ti nepomůže ani svěcená voda. To s fyzikou nemá vůbec nic společnýho. Tady se jedná o elektřinu. Pokud jsi to nepochopil. *zed* A ta bohužel zabíjí!

jakub1993*
hodnocení

jak tak čtu tak ty elekřině nejspi rozumíš uplně na jinači urovni než ja . což ti fandim. ale přece musis vědět že když to neni pod proudem tak to nikoho nezabije. ja už mam s elkřinou nějake zkušenosti. jen sem nikdy neřešil tento problem nebo tomu podny.a topne těleso se v bytovych rozvodech většinou nebyva pokud nemaš elktricke topení.

ccc, já se na Vás vůbec nezlobím, máte právo na svůj názor. Vy zastáváte jiný názor, někteří elektrikáři již pochopili, že někdy stačí poradit v drobnostech. Páč každý se nějak učíme, i elektrikář se taky učil bez vědomostí.

Jen si myslím, že odpověďˇ "nešahat a volat elektikáře je často zbytečná"

ccc*

Ona stačí obyčejná žehlička, tam těleso je. Ale jsi opět vedle. Zase tomu nerozumíš. Jednou to někdo zapne do elektriky a je malér. To nechápeš asi, co? Z Tvýho ptaní je vidět, že máš jen teorii nastudovanou, ale praxe je jinde. A je jiná.

ccc*

Pane Milane Cukráři. Já to píši proto, že už jsem zažil sám na vlastní kůži, že jeden taky kutil, zapojil (vyměnil) zásuvku. A zapojil to tak, že na dalších zásuvkách byla fáze na ochraném kolíku. A já si myslel, že jsem to udělal já. A to jsem to jen pro jistotu proměřil v jiném pokoji. Dokonce fázi měli i na kovovém olemování, co některé ledničky měli dříve. Majitelé se tomu ani nedivili, že je to občas brní.

Taky to byla maličkost, co někdo dokáže udělat a poradit. Ale praxe je jiná. Když se někomu poradí, nikdy nevíte, jak to nakonec udělá, když má tam třeba krátký kabel. Dá tam cokoliv, co má doma a může to být i zvonkový drát. Elektriku to taky bude vést. Tak co.

Pane ccc,

Já to píši proto, že už jsem zažil sám na vlastní kůži, že několik elektrikářu zapojilo cosi špatně. Zkrátka neměli svůj den.

hodnocení

0x

Bez měření není vědění. Přívodní kabel to nebude, páč to vyskočí až po sepnutí, takže hledat dále, za vypínačem. Zdali to půjde opravit, to nelze sdělit na dálku.

anonymni357

Vzhledem k tomu,ze si ccc mysli,ze elektrina nema ni spolecneho s fyzikou,mohl by k tem vasim elektrikarum patrit.Asi se to ucil v chemii.

pepa1

Tripl C má pravdu, znalost fyziky je, řečeeno slovy klasika, nutná, ale ne postačující podmínka, pokud se v tom chceš hrabat s tím, že to někdy bude používat i někdo jiný než ty, je nutné vlastnictví (platné!) "padesátky".

hodnocení

0x

Parny cistic? Nejaky taky ten smejd z teleshopingu? Tie su casto na principe elektrod ponorenych do vody, pripadne sa pise o nasypani trochu soli. Cize moze byt voda prilis vodiva a istic vypne nadprudom.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]