Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navijak vysavače

Od: defenger* odpovědí: 4 změna:

Vysavač Eta Dualic: Prestala se navijet sitova šnůra, zřejme porucha navijaku. Jak rozebrat a opravit? Dekuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

U starších vysavačú dělaných v Hlinsku se naviják dal rozebrat a opravit, byť motání toho pera byla docela zkouška nervů. Nicméně novější ty dělané v Číně už bez destrukce rozebrat většinou nejdou ...

hodnocení

0x

Většinou jde o prasklou plochou pružinu na boku bubnu navíjáku. V místě jejího uchycení buďto u hřídele, nebo na bubnu. Po demontáži je možné na stávající pružině vybrousit na ukončení nové boční zářezy do pružiny a tuto opět použít. Demontáž a zpětná montáž (je složitější než demontáž, vzhledem k nutnému vhodnému "předpružení") je různá podle druhu vysvače a na to je nutno přijít. Konkrétné tebou uvedený jsem ještě nedemontoval a neopravoval, ale už poměrně více, bohužel jiných. Pokud si na to netroufneš, nebo máš obavy z toho, že naděláš "více škody jako užitku", ať si ji manželka namotá na vysavač.:-D A jak se říká, kdo nic nedělá, nic nepokazí (a někdy naopak). *uspech*

host

Pro ilustaci - obrázek navijáku Eta (již se jako náhradní díl prý nedodává).

Kdyby neexistoval zákon o odpadech, kdy se vyřazdná zařízení nesmí znovu používat, tak by se dal naviják sehnat ze starého vysavače někde ve sběrném dvoře, kde je vyřazených vysavačů a jiných spotřebičů hromada.

host- to je právě ten problém, že se dnes vyhazuje mnoho spotřebičů, které se dají celkem i snadno opravit, případně někteří uživatelé spotřebiče neudržují a pak je, i když jsou dokonce třeba i funkční, vyhodí a koupí si, za dnešní nízké ceny (většinou dovoz Čína), nový. A souvisí to rovněž s tím, že většinou náhradní díl a práce našeho opraváře je kolikrát dražší, než koupě spotřebiče nového. Zkrátka "spotřební společnost". *nene* Já, i s "vědomím" porušování zákona *smich*, jsem si z místních, nezamčených elektrokontejnerů, dovybavil jak domácnost, chatu a mobilheim a ještě i mám spotřebiče do rezervy. Z těch dražších uvedu alespoň více různých druhů zrovna těch vysavačů (normální, tyčové, dokonce i dva robotické RobZone), domácí pekárny na chleba, mikrovlnné trouby, PC a LED monitor, různé mixery, toustovače, topinkovače a další a další. Vzhledem k tomu, že jsem "bývalý " elektrikář (§8/9/10) a mám i mnoho potřebných měřících přístrojů, tak to "provozuji" jako hobby a opravuji i celé své rodině.*palec2*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]