Zdravím, chystám se zapojit el. sporák, ze zdi mi trčí kabel o 5 žílách, připojovat budu na 3 fázový okruh. Nyní je připravený klasicky 1 fázový okruh, jen mi není jasná pozice 2 a 3 (L2 a L3), respektive barvy kabelů (šedá a černá). Zem zůstane stejně, nula také a fáze rovněž. Měděný most předpokládám zůstane jen pravý a oba dva levé půjdou pryč. Je to tak? Předem děkuji. doplněno 12.02.21 13:59: Omlouvám se, fotky se otočily - most by měl zůstat jen horní?
Asi takto : ze sa v tom vyznate dostatocne na to, aby ste to bezpecne zapojili sa pozna tak, ked pri pohlade na schemu vam je vsetko na 100% jasne bez otazok.
ccc*
shipi - já s tím problém nemám. Ty jo, když se tak ptáš. Jinak to zapojíš a jedeš, né?
Všem děkuji za info. Někde jsem totiž viděl, že s mosty se nehýbe, ale schéma tvrdilo něco jiného, chtěl jsem si být jen jistej, nerad bych zničil nový sporák nebo sebe. Nicméně sporák funguje.
@Milancukrar : vy ještě pána chválíme a píšete, že příště to bude lepší? Že si může zapojit i něco více? Vy si neuvědomujete, že práci s elektrikou může provádět pouze kvalifikovaná osoba s vyhláškou 50?
Jasně, že si to uvědumuji, předně to, že zdejší elektrikáři často nadávají na kolegy elektrikáře, že to sprasili. Já zastávám názor, že na takto drobnou práci, nemusí být člověk vyučen a mít "50" , ale musí vědět, co a jak zapojit.
Což je ukázka tazatele, který to zapojil správně a funguje te.
Ale každý máme na to jiný názor.
schimpy
Představte si, že si umím sám uvařit i např. segedinský guláš nebo osmažit řízek a nejsem kuchař (silně se opařit, popálit nebo vyhořet mohu také, když mi vzplane pánev). Umím položit i plovoucí podlahu, kde používám přímočarou pilu, proboha, nejsem podlahář, neuříznu si ruku? Nejsou pánové dotčení spíš tím, že si to někdo umí připojit sám a oni nezhrábnou peníze za připojení, které jsem se díval stojí i 2000 Kč? Od toho je tady snad i tahle poradna...
ccc*
Schimpi- tady nejde o peníze. Tady jde o to, že nikdo tady neví, jestli si dokáže proměřit fáze v kabelu aj. Můžeš dát za něj ruku do ohně? Ty sám konkrétně?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.