Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit umělohmotné zuby

Od: lujs® odpovědí: 10 změna:

Zdravím. *slunce*

Na mém kráječi na chleba se na umělohmotném ozubeném kole které otáčí nožem poškodily 2zuby. Mohl by jste mi někdo poradit jak bych je mohl opravit? *mala*

Já osobně bych myslel třeba nějakým lepidlem oblepit a potom pilníkem vypilovat do původního tvaru. Nebo tak něco.

Díky za podněty a rady... *klik*

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

papene*
hodnocení

1x

Nebude jednodušší si koupit nový?

doplněno 20.02.10 11:24:

No vždyť říkám nový a budete mít na nějakou dobu klid.

perda*
hodnocení

0x

IMHO oprava nebude možná, kromě výměny celého ozubeného kola. Žádné lepení sílu, kterou kolo přenáší na nůž, neudrží.

hodnocení

Bohužel samotný ozubený kolečko neprodávají a i s krájecím nožem stojí kolem 480Kč + 110Kč poštovný a balný... *zed*

No prostě hrůza...

barbakan*
hodnocení

0x

Pravděpodobně se jedná o materiál "silikon" a šlo by na soustruhu vytočit kolečko dle rozměrů a pak vypilovat(vyfrézovat) drážky.

hodnocení

Bohužel tuhle možnost nemám.. *plac*

Taky jsem premýšlel o nějakým nahřátí nebo něčem podobným..*bezim*

Jsou to jenom 2zuby a stačilo by nastavit to o 1,5mm...*placni*

karelxii*

Koupit nový,nebo to kolečko si vydlabat ze dřeva*bzum**smich*

hodnocení

Teď jsem ale zjistil že ty 3 šroubky co to ozubený kolečko drží na tom noži se točí ale nevyšroubovávají se...

barbakan*

To budou asi nýtky.

hodnocení

Kdyby to byly nýtky, proč by tam byly drážky na šroubovák?

kytka*
hodnocení

0x

Lujs prostě si pořiďte dobrý nůž a obejdete se bez kráječe, holt nic nevydrží věčně. Aspoň si budete moc přát nový kráječ, až budete mít svátek či narozeniny. Známí Vás rádi obdarují. Já osobně kráječ nemám a žiju si prima život.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]