Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalitní a výkonný vysavač s dostupností filtrů a sáčků

Od: pcmaniak® odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

sháním do domácnosti nějaký kvalitní a výkonný vysavač klasické konstrukce (hlavní část s motorem na kolečkách, k tomu hadice, napájení ze sítě 230 V). Stále se rozhoduji mezi sáčkovým a bezsáčkovým, příkláním se ale spíš k sáčkovému z důvodu nižší náročnosti na údržbu.

Doporučil by mi někdo prosím nějakou značku, na kterou seženu sáčky a filtry snadno a kdekoli i za 5-10 let? Doteď jsem měl samé bazarové vysavače (LG; Morphy Richards atd.), na které jsem musel vše upravovat a vyrábět, ale už mě to nebaví. Ideálně něco hodně známé v celé Evropě, abych mohl kdyžtak v nejhorším náplně objednat přes internet. Mezi mými favority je Rowenta, Miele by šlo taky, ale nevím, jestli se vyplatí.

Max. 4000-4500 Kč.

Poradil by někdo prosím? Jde mi o osobní zkušenosti, o tohle se recenzenti moc nezajímají.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V současné době nesmí být příkon vysavače větší, než 900W. To je první omezení. Záruku sehnání sáčků a filtrů i za 10 a více let vám nikdo nedá. Pokud jste kupoval bazarové vysavače, jednalo se často o dovozy, na které u nás sáčky a filtry neseženete. Rowenta je docela oblíbená a sáčky a filtry nejsou problém.

Sám mám vysavač AEG cca 25 let starý, příkon 1300W, přivezený kdysi z "hromádek" z Německa s vadnou regulací. Tu jsem si sám bez nákladu (prasklý plošný spoj) opravil a vysavač perfektně pracuje dosud. Sáčky a filtry nejsou problém jak v kamenných prodejnách, tak i v e-shopech, v případě katastrofy jsou stále v Německu k mání. Ale zatím jsem Německo nemusel využít.

Takže já osobně vám doporučím AEG.

tomas11*

Přesně tomas, ten Bosch je kopie Zelmeru Aquawelt.

vysavace.heureka.cz/...

re4zon
hodnocení

2x
Nevim jestli se Miele vyplati, asi jak komu. Ja ho mam a jsem z nej nadseny, s nasim zverincem doma mel kazdy predchozi co delat, tenhle je perfektni. Materialy, ergonomie, vykon, vse mnohem lepsi nez jakykoliv co jsem kdy mel. Mozna by to zvladl i levnejsi jine znacky, ale ja penez rozhodne nelituju. Jen sacky jsou pekne drahe, ale zas vydrzi extremne dlouho (menim az kdyz jsou jak balon), material je o hodne lepsi nez druhovyroba (ten uz v pulce kapacity zhorsuje tah a jeden mi i praskl), filtry to same. Origo sacky jdou koupit i na modely vyrabene pred 15 lety, takze to asi splnuje. Z druhovyroby pujdou podle me koupit na kazdy vysavac a vzdycky, vysavac ma kazdy a pro vyrobce je to kseft.
A potvrdim spravnou volbu nebrat v zadnem pripade bezsackovy. Bud je strasna prasarna ho cistit, nebo brzo odejde filtr a ten je za prve vetsinou drahy, za druhe je to vzdy original pro konkretni typ a ten uz za par let jit sehnat nemusi. Jedine si k nemu nasadit cyklonovy predfiltr, ale to je opicarna tak do dilny, ne do bytu.

hodnocení

0x

Elektrolux, pouziva S-bag

tichy, dobre filtruje, Podlahový vysávač/...

hodnocení

0x

Už pár let máme tento bezsáčkový s omyvatelným ,,pokud je potřeba"hepa filtrem a jiný bychom už nechtěli. Jinak kompletní sada filtrů stojí okolo 160 Kč a kupovali jsme ji jen jako náhradní.

mall.cz/...

hodnocení

0x

Na jaké povrchy? Mám bezsáčkový Sencor za tisícovku a saje jako kráva. Na můj industriálně zařízený dům bez koberců bohatě stačí. Ale koberce naopak pořádně nevysajete ničím, co nemá elektrický rotační kartáč, což je třeba Vorwerk za 25 tisíc.

Aj na bežný vysávač sa dá kúpiť ako príslušenstvo, hubica s rotačnou kefou. Pracuje na pricípe podtlaku vzduchu. Pri práci je hlučnejšia, no účinosť je dobrá.

re4zon
Ucinnost je proti elektricke na prd.

julek
hodnocení

0x

My máme o zkušenostech a výdrží/životností domácích vysavačů nakonec Karcher WD6. Navíc jde opravovat po komponentech

Tiež sme doma pár rokov vysávali s dielenským vysávačom. Akurát je trochu nepraktické nosiť ho po schodoch. Nové Karchery majú strašne krátke hadice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]