Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s televizemi

Od: katerina* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

potřebuji poradit ohledně problému s televizemi, který doma máme. Doufám, že problém popíšu co nejsrozumitelněji a někdo nám dokáže poradit. V tomto směru jsem opravdu velký neználek.

Doma máme tři televize - dvě televize jsou starší, bez zabudovaného DVBT tudíž k nim bylo nutné zakoupit settoboxy. Třetí televize je již se zabudovaným DVBT. Settoboxy využíváme již delší dobu, vždy bylo vše v pořádku, fungovaly všechny programy. (Settoboxy máme stejné na obou televizích - Maxxo T2 DVBT-2). Před dvěmi dny, ve stejnou dobu přestali televize s settoboxy fungovat - po zapnutí televize nefungoval jediný program, po naladění se načetlo pouze 7 programů - Barrandov, Nova a programy jako Nova2 a podobně. Žádná ČT1 - nic. Na třetí televizi, kde není settobox, funguje vše, jak má. Kabel do settoboxů/televize je propojován mezi všemi televizemi ze stejného zdroje.

Nestal se někomu podobný problém? Napadlo nás, zda v sobě settoboxy nemají zabudovaný tzv. kazíček který by po určité době vyvolal chybu settoboxu. Koukala jsem na recenze ale nic jsem nenašla.

Předem děkuji za pomoc! :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Pravděpodobně byl u vás vypnut vysílač,který ještě vysílal ve staré verzi DVBT-.DVBT-2 byste museli nasměrovat na jiný vysílač.Podle svého umístění se na webu obhlídněte po nejbližším vysílači.Já mám zkušenost,že všechny programy na starším televizoru přijímám na náhradní anténu přes STB Ta není směrována a využívá standartní pokrytí z nejbližšího vysílače,

JABRAKA

katerina*
Zkoušela jsem ladit taktéž podle vašeho návodu. Na internetu jsem našla nejbližší možné vysílače které pokrývají naše bydliště, bohužel neúspěšně.

katerina*
hodnocení

Děkuji moc za odpověď! :)

Jak by bylo možné televize přepojit na jiný vysílač? Omolouvám se za hloupou otázku, bohužel si v tomto směru vůbec nevím rady.

Kateřina

hodnocení

0x

Jestli třetí TV funguje tak, jak má, tak se @jabraka plete. Zjistěte na té funkční TV kanály a jejich parametry přijímaných programů a na těch STB je zkuste naladit RUČNÍM, ne automatickým laděním. Pokud ty STB umožňují příjem v kodeku H265, pak na nich musíte naladit to samé, jako na TV bez STB.

katerina*
Děkuji za odpověď :)
Televizi jsem zkoušela ladit ručním laděním dle vašeho návodu, bohužel ale u těchto settopboxů nelze nastavit přesné parametry, pouze frekvenci. Neúspěšně.

111®
hodnocení

0x

za 1. Anténa je jaká? Společná, individuální nebo pokojová?

2. je tam někde rozbočovač, nebo má každý přijímač svoji zásuvku v místnosti?

katerina*
hodnocení

0x
Děkuji za odpověď :)
Anténa je společná, kabely jsou vedeny pomocí rozbočovače

katerina*
hodnocení

0x
Teď jsem vyzvedla nový settopbox, zkusíme ho zapojit alespoň do jedné z televizí.
Říkám si, že chyba v anténě být nemůže, je pár měsíců stará, kontrolovala jsem ji a vypadá být v pořádku - pokud by nefungovala anténa, nefungovala by nám ani ta jedna funkční televize.
Děkuji za pomoc všem. :)

hodnocení

0x

Pokud se nepletu, tak poslední vysílače s DVB-T byly vypnuty koncem října.

Že přestala jít ČT byl viděl spíše v nešťastném nápadu vysílat programy ČT na jednokanálové síti. Zvláště, pokud jsou ve směru antény dva či více vysílačů. Pak se signály z obou vysílačů navzájem hádají a některé tunery si s tím prostě neporadí a najednou to nejde.

Sám s tím dost bojuji. Ač bydlím v Krkonoších, tak Černou horu mám za kopcem, Ještěd za druhým kopcem a jediný vysílač co jsem vždy chytal byl pražský Cukrák. Nikdy s tím nebyl problém. Po přechodu na DVB-T2 a přeladění na 26. kanál nastalo peklo. Přibližně ve stejném směru mám i vysílač Votice. Taktéž používající na 26. kanál.

Výsledek je ten, že signál i kvalita je kolem 95 %. Ovšem najednou oboje nula. Pak zase 95 % a najednou nula. Někdy období bez signálu trvá pár vteřin, někdy minutu, ale klidně i půl dne. Anténáři půl dne ladili, štelovali, měnili antény. Je to podstatně lepší, ale výpadkům se prostě nevyhnu. Je plně jedno, jaké je počasí. Vypadne to klidně při průtrži mračen i při naprosto dokonalém letním počasí.

tomas11*

Na to bych na tvém místě neměl nervy a řešil bych to satelitním příjmem nebo internetovým pokud máš dostatečně rychlý upload bez omezení dat.

V obýváku a ložnici samozřejmě satelit mám. Ale jelikož je barák dost velký, tak mám i televize jinde a ty jsou z pozemních vysílačů.

oooo
hodnocení

0x

Zdravím.

Popíši jen moji realitu, komentáře se zdržím:

těsně před přechodem na novou normu tel. vysílání jsem koupil stejný stb MAXXO, protože jiná značka v dosahu nebyla. Fungoval 4 (slovy čtyři) měsíce, pak závada. Prodejce ho odeslal do záruční opravny. Po měsíci přišel, že je opravený - prý vyměnili tuner. Doma jsem zjistil, že se tatáž závada opakuje, proto znovu odnos do prodejny a druhá reklamace. Opět po měsíci přišel z téže záruční opravny se sdělením, že reklamaci neuznávají - STB je v pořádku a abych se naučil STB používat (!) Pustil jsem ho - a znovu tatáž závada. Nas.ral jsem se a slavný set-top-box MAXXO HD DVB-T2 za

700 kč, i když byl ještě asi rok a půl v záruce, hodil do sběrného dvora.

Tímo zdravím i záruční opravnu Expro Mobil, s.r.o. - ZVU Strojírny, Kampelíkova 758/4, 500002 Hradec Králové.

Díky za vaši práci! A doufám, že už s vámi nikdy nepřijdu do styku.

katerina*
Ano, předpokládám, že chyba bude v těchto settoboxech... Zajímalo by mne jen, jaká to byla závada? Děkuji, Kateřina

Kateřino- to Ti nikdo neřekne. Možností je při této složitosti více. Od toho tuneru (nejčastěji) přes napájení a případně spoje v konektorech a.t.d. Vše řešeno v elektronice v současnosti na bázi mikročipů. Za ceny nových zařízení (většinou Čína) se ani opravy v současnosti nevyplatí. ;)

111®
hodnocení

0x

pokud si myslíte že je závada v STB tak je vyzkoušejte na přívodu k TV která jede bez problémů, pokud tam pojedou je vada v rozbočovači nebo v kabelech. Je opravdu přívod z STA zapojen do VSTUPU rozočovače? Není to někde tam přehozeno? Zkontrolovat. jaké jsou koncovky na kabelech a rozbočovači? šroubovací, nebo klasika nasouvací?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]