Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak najit zapnuty mobil

Od: patas62* odpovědí: 8 změna:

jak mam najit zapnuty mobil ktery ma vyple vyzvaneni

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

2x

*jasne*Záleží kde se ztratil...třeba počkat na tmu*nevi*

raadek*
Pokud znate konkretnejsi misto ztraty, tak pomuze zapnute obycejne tranzistorove radio, ktere bude v cca 1m od prozvaneneho mobilu vydavat specificky zvuk. Nebo existuji privesky se svetelnou signalizaci prichoziho hovoru s dosahem asi dva metry. R.
alf*

nebo počkat až mu bude docházet šťáva, většina mobilů naříká nad prázdnou baterií hlasitě i když je zvonění vypnuté. Ovšem tato ani další rady neplatí pokud ten telefon leží někde mezi Rakovníkem a Slaným a Žatcem.

bubiste*
mno mam zkusenost jen s nokiema, ale mam asi uz desatou a ani jedna nervala slabou baterku pri vypnutem zvoneni, resp. V tichem rezimu, ale to jde ruku v ruce.

perda*
hodnocení

2x

Jestli se ztratil někde v né moc velkém prostoru, pak by se dalo využít rušení nějakého přístroje při vyzvánění, např. rádio. Nebo se prodávají různé svítící doplňky, které začnou blikat když je v blízkosti mobil komunikující s vysílačem.

hodnocení

1x

patas62,

... a jste si jistý, že jste opravdu ten mobil jenom někam založil, ... nebo že by se mohlo i stát, ... že Vám ho někdo mohl i "šlohnout"?

Jak je vidět, tak o ten mobil máte pořád zájem ho získat zpět ( tedy není Vám ten mobil "ukradený" *smich* ), tak bych se pokusil najít nějakou možnost řešení ... přímo u operátora.

Každý problém se dá vyřešit, je ale potřeba zjistit, jaké jsou skutečné možnosti ... a podle toho začít jednat.

Nejdříve by bylo na místě vyčerpal všechny "amatérské" možnosti.

No a pokud bych s těmito "amatérskými" radami "nepochodil" ( a mobil by se mnou dál "laškoval" *bum* ), tak bych ( u nějakého prodejce příslušného operátora ) zkusil "vysondoval" ... patrně nejlépe anonymně ( tím myslím nejdříve požádat pouze o obecnou informaci, bez udávání momentálně ztraceného čísla ), zda nějaká možnost pomoci ( ze strany operátora ) vůbec existuje.

Pokud by nějaká možnost existovala, pak už by Vám vlastně nezbylo nic jiného, než trochu "pomasírovat" operátora, jaké konkrétní možnosti mohou nabídnout k vyřešení této situace.

Myslím si, že to ten operátor nebude chtít udělat zadarmo, ... ale podle výše této placené služby byste se mohl rozhodnout, jak dál postupovat.

Nevoláte-li ale na dobíjenou kartu ( a jedete na paušál ), pak by bylo určitě na místě uvažovat o zablokování tohoto čísla, ... aby Vám nějaký nálezce ( nebo "nálezce" ) nedělal útratu ... na Vaše "triko".

Kdyby Vám mobil ale někdo "šlohl", tak se domnívám, že by celá situace mohla být o hodně jednodušší. ( Ale to je jen můj dojem. )

... přeji Vám úspěšné vyhledání. ;)

No tady záleží na více věcech: jednak, jestli mobil jrl na pušál či na předplacenou kartu, jednak jestli znáte IMEI a/nebo máte doklad o koupi. No a na tom, zda jste mobil ztrail či založil doma nebo někde venku.

Pokud máte předplacenou kartu, jsou možnosti menší. Tu těžko zablokujete, (což ostatně říká i patas62), holt tu byste si musel pořídit novou, s novým číslem. Karta s pušálem je něco jiného (mluvíme tedy stále o tom, že se mobil nenajde, ale tohle lze užít i jako preventivní opatření), pak by skutečně mělo být možné u operaátra nechat tuto kartu zablokovat a případně požádat o vydání nové se stejným číslem. Mě se to stalo a obil jsem nakhlásil jako ukradený, s potvrzením od policie jsem dostal novou kartu zadarmo. Nevím jestli to bylo typem smlouvy nebo zda to platí vždy (já mám T-mobile), rozhodně bez toho by mne nová karta něco stála.

Druhá věc je samotný mobil. Opět, máte-li ho založený někde doma, hledejte. Ale pokud jste ho ztratil venku, po nahlášení této ztráty na policii jakožto krádeže (pokud vám ho nikdo nevrátil, můžete implicitně předpokládat, že ho nálezce ukradl) má policie technickou možnost zablokovat samotný přístroj na základě IMEI a případný nálezce si z něj nezavolá; toto blokování může, v případě, že ten mobil nakonec najdete, zase zrušit, samozřejmě na vaši žádost. Předpoklad ovšem je, že policii prokážete, že mobil byl váš, tj. máte kupní smlouvu a záruční list.. Pokud byste nešel přes policii, můžete udělat aspoň jedno: existují databáze kradených mobilů, kam ho můžete nahlásit (ale ty byste si musel třeba vygooglovat; já na to kdysi narazil, ale neuložil jsem si žádnou poznámku). To je alespoň částačná ochrana. MOBIL FUNGUJE DÁL, ALE TŘEBA POCTIVÝ A PEČLIVÝ ZASTAVÁRNÍK BY MĚL PTUTO DATABÁZI PROLISTOVAT A NAJDE-LI HO TAM, ZAŘÍDIT SE PODLE TOHO.)(Omlouvám se za capslock, ale už to nebudu přepisovat.)

A k vyhledání: ano podle IMEI se mobil dá lokalizovat, možná i vypnutý, ale zapnutý určitě. (Podle čísla vypnutý mobil nenajde nikdo, ale zapnutý ano.) Tohle ovšem je možnost, která požaduje soudní rozhodnutí, a o to policie v běžném případě žádat nebude. Vedlo by to možná ke kolapsu soudnictví, kdyby ke vší agendě, kterou mají soudy teď, museli ještě rozhodovat o žádasi na každý mobil, který někdop pokládá za ztracený či ukradený.

No a možná by stálo za to, zavolat na ztráty a nálezy. Velkou šanci bych tomu nedával, případný poctivý nálezce by našel jiné možnosti, jak vás najít třeba pomocí adresáře v mobilu), ale jeden nidy neví.

hodnocení

0x

No a policie by ho dokázala lokalizovat, s pomocí operátora, ale nedělá to, protože na to je zapotřebí svolení soudu. Tak leda s pomocí velmi dobrého přítele u oprátora, který se nebojí trestního stíhání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]