Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak funguje elektrika v pákovém kávovaru?

Od: jardak odpovědí: 6 změna:
Zdravím,
rozebral jsem starší pákový kávovar Philips Saeco, z vrchu vidím dvě součástky, jsou to teplotní spínače?
Měřil jsem na nich odpor a oba dva jsou průchozí v při pokojové teplotě.
Prosím vás mohl by mi někdo vysvětlit jak to celé funguje?
Jeden je na teplou vodu pro kávu a druhý asi pro páru? Díky moc

Jak funguje elektrika v pákovém kávovaru?
Jak funguje elektrika v pákovém kávovaru? #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na termostaty to skutečně vypadá, ale co konkrétně ovládají Vám neřeknu.

Zato Vám s jistotou můžu napsat, že máte vyhřátý spodní kontakt na spodním obrázku. Takže jestli hledáte závadu, zaměřte se něj a vyměňte konektor.

Jak funguje elektrika v pákovém kávovaru? #3

hodnocení

2x

Tie spínače vyzerajú na teplotné spínače,pri prekročení teploty sa rozpoja.

motak
hodnocení

2x
Termostaty. Jeden na teplotu kávy druhy na paru.
saecoshop.cz/...

jardak
hodnocení

Dobře asi to budou termostaty.
Teď k vysvětlení funkce, termostat je za chladná sepnutý a prochází jím proud ke spirále boileru, jakmile se překročí hodnota teploty daného termostatu, tak se rozpojí a boiler v tu chvíli netopí?
Jak to funguje, že když rozepne rozsvítí se kontrolka, že je nahřátý?
Díky moc
Jednoduše, kontrolka je zapojena paralelně s termostatem. Když je termostat sepnutý, je na kontrolce nulové napětí. Když rozepne, je na kontrolce napětí přes topné těleso, které má (vzhledem k proudu kontrolky) zanedbatelný odpor.
jardak
hodnocení

Prosím můžete mi to nakreslit?
Ta kontrolka je pak na 230V?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]