Zdravím, rozebral jsem starší pákový kávovar Philips Saeco, z vrchu vidím dvě součástky, jsou to teplotní spínače? Měřil jsem na nich odpor a oba dva jsou průchozí v při pokojové teplotě. Prosím vás mohl by mi někdo vysvětlit jak to celé funguje? Jeden je na teplou vodu pro kávu a druhý asi pro páru? Díky moc
Dobře asi to budou termostaty. Teď k vysvětlení funkce, termostat je za chladná sepnutý a prochází jím proud ke spirále boileru, jakmile se překročí hodnota teploty daného termostatu, tak se rozpojí a boiler v tu chvíli netopí? Jak to funguje, že když rozepne rozsvítí se kontrolka, že je nahřátý? Díky moc
Jednoduše, kontrolka je zapojena paralelně s termostatem. Když je termostat sepnutý, je na kontrolce nulové napětí. Když rozepne, je na kontrolce napětí přes topné těleso, které má (vzhledem k proudu kontrolky) zanedbatelný odpor.
jardak
Prosím můžete mi to nakreslit? Ta kontrolka je pak na 230V?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.