Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rád bych se zeptal. Jaký by byl typ na grafickou kartu pro AMD pc?
AMD PC, co je to za pojem či definici?
Pro jaký účel GK potřebujete? V jaké cenové kategorii? Pro jaký procesor?
No AMD pc jsem myslel tak, že je tam AMD procesor. Blbě jsem to řekl. GK bych chtěl převážně na hraní, do cenové hranice 10 tisíc a pro AMD procesor.
Jestli máte 10 tisíc jako pevnou hranici, tak bych se podle vaší desky rozhodoval jen mezi těmito dvěma kartami:
czc.cz/...
czc.cz/...
Z těchto dvou mi výkonnější připadá RTX, která umí dosáhnout frekvence až 1770 MHz. Ale ta AMD zase má PCIe 4.0. Koukněte se na parametry své základní desky, jestli umí PCIe 4.0, tak jděte do AMD grafiky. Pokud umí "jen"PCIe3.0, tak jděte do RTX.
.
Já na vašem místě s tak nízkým rozpočtem na grafiku bych si sehnal GTX1080Ti z druhé ruky. Ta se dá sehnat do 10 tisíc. Ale je tu riziko, že je to z druhé ruky. Je potřeba pečlivě vybírat a mít se na pozoru.
Ukažte mi kde se prodává 1080TI za 10tisíc , vemu jich za tu cenu 10ks. Tohle platilo tak 11/2020 od té doby jde cena neustále nahoru i u starých šrotů.
Pro tenhle procesor si můžete vybrat jakoukoliv jak píše martincakl , problém je teď v nedostupnosti grafických karet všude na světě. V obchodech nic pořádného nekoupíte , na bazerech jde cena každý den nahoru. Novou kartu za tyhle peníze dnes nekoupíte , bazarová solidní taky nebude , tam jedině nějaky jednovětrákový model a pak budete mít doma startující letadlo.
Trh se srovná , nicméně to bude trva určitě déle než 3-4 měsíce.
Pod 10 tisíc jsou 1070 se štěstím verze 1070TI , předražených RX 570,580 si nevšímejte tam je výkon o dost menší. Ale hodnota těch karet je v současnosti 2x taková než byl před 3 měsíci.
Pokud si chcete zahrát nějakou nověší hru ne na max detaily utratit rozumný peníze hledal bych něco jako GTX 970 je to 6 roků stará grafika , výkonově ještě postačí a předčí stále tu RX580.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.