Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký QR kod si nainstalovat

Od: begi25® odpovědí: 11 změna:

Zdravím rádce,prosím o info který QR a je na něho spolehnutí.Na google play je jch nekolik,tak prosim o info.Nevyznám se v tom.*nevi*

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Žádný, z dotazu je patrné, že ani nevíš o co jde.

hodnocení

1x

Pokud máte ne moc starý Android-mobil, potom jde o standardní APK a bez reklam. Není potřeba nic instalovat. Jen si dohledat.

Někdy jako SKENER a tam je volba QR kód, Bar kód.

sirokko
hodnocení

1x

Poslední modely telefonů umí číst kódy pomocí fotoaparátu i bez aplikací třetích stran. Namíříš prostě foťák na kód a on jej přečte a nabídne možnosti vyhledávání či sdílení.

Přesně tak, stačí aplikace fotoaparát v mobilu. Nač instalovat další zbytečnou apku.

Z vlastní zkušenosti vím, že ne všechny telefony to mají úplně vychytané, třeba na Xiaomi mě to dost štve. Při namíření na QR kód se mi vpravo dole v rohu objeví ikonka QR, na kterou musím kliknout, jenže je to tak "citlivé", že pokud u toho pohnu mobilem, tak kód stihne mezitím ztratit. Nevím proč si ho nemůže nějakou chvíli pamatovat. Navíc externí aplikace umí skenovat i jiný typy kódů, například čárový, což se občas hodí.
A aplikace fotoaparátu neumí nasnímat QR kód, který je na obrazovce mobilu :)

To se mi nějak nepodařilo - a to mám prakticky nový telefon s A10.

EDDIT: aha, jakási ikonka. Zkusil jsem - a k ničemu. QR to sice načetlo, ale Han-XIn a Aztec to ignorovalo. Takže k ničemu (to jsem zkoušel náhodně jiné kody)

hodnocení

0x
QR kód? Spíše myslíte čtečku QR kódů.
Já mám nainstalovanou tuhle už pár let.
play.google.com/...

hodnocení

0x

Pokud jde o čtečku QR kodu a podobných, tak vřele doporučuji VintaSoft Barcode Scanner - ikonu to má čarový kod se zeleným trojúhelníčkem.

A proč? Umí toho strašně moc, v nastavení se dá povolit dekodování všech známých čarových kodů a asi všech známých 2D (tj. čtvercových) kodu. Zvládne to i takovou specialu jako je čínský kod Han-Xin !

hodnocení

0x

Já používám Gamma Play Scanner QR i BCR . Používám ho prakticky denně, protože často řeším problémy s robotickými pracovišti, kdy právě tyto kódy jsou často používány.

play.google.com/...

Funguje zcela bez potíží, mohu doporučit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]