Poslední modely telefonů umí číst kódy pomocí fotoaparátu i bez aplikací třetích stran. Namíříš prostě foťák na kód a on jej přečte a nabídne možnosti vyhledávání či sdílení.
Z vlastní zkušenosti vím, že ne všechny telefony to mají úplně vychytané, třeba na Xiaomi mě to dost štve. Při namíření na QR kód se mi vpravo dole v rohu objeví ikonka QR, na kterou musím kliknout, jenže je to tak "citlivé", že pokud u toho pohnu mobilem, tak kód stihne mezitím ztratit. Nevím proč si ho nemůže nějakou chvíli pamatovat. Navíc externí aplikace umí skenovat i jiný typy kódů, například čárový, což se občas hodí. A aplikace fotoaparátu neumí nasnímat QR kód, který je na obrazovce mobilu
To se mi nějak nepodařilo - a to mám prakticky nový telefon s A10.
EDDIT: aha, jakási ikonka. Zkusil jsem - a k ničemu. QR to sice načetlo, ale Han-XIn a Aztec to ignorovalo. Takže k ničemu (to jsem zkoušel náhodně jiné kody)
Pokud jde o čtečku QR kodu a podobných, tak vřele doporučuji VintaSoft Barcode Scanner - ikonu to má čarový kod se zeleným trojúhelníčkem.
A proč? Umí toho strašně moc, v nastavení se dá povolit dekodování všech známých čarových kodů a asi všech známých 2D (tj. čtvercových) kodu. Zvládne to i takovou specialu jako je čínský kod Han-Xin !
Já používám Gamma Play Scanner QR i BCR . Používám ho prakticky denně, protože často řeším problémy s robotickými pracovišti, kdy právě tyto kódy jsou často používány.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.