Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr sloupovych reproduktorů

Od: radim3* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, prosím o tip na sloupové reproduktory do klasického panelakoveho obýváku, mám zestavu technics z posledních let výroby (1998-1999),vycistena a po kontrole, vše ok. Jede na regalovky Magnat monitor supreme 202, domnívám se, že lepsima sloupama bych si pomohl. Cenový strop resp. vklad by byl cca 20.000.Dekuji za tipy

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chlamak*
hodnocení

1x

Zalezi take, co od toho chces a jaky zanr a z ceho poslouchas. Ja byt na tvem miste, poohledl bych se po jiz "zahorenych" bednach. Je toho hafo treba na hifionline.cz. Novy poloplastovy nebo plastovy srot bych nekupoval. Hlavne nespechej, protoze poridis spatne a pak to budes doma poslouchat .. ;)

Hlavne na co si dat pozor?

Aby bedny neprofukovali ..

Drevo nebo MDF ... jine nekupuj

Z Youtube si sosni testovaci CD a s prodejcem se domluv na poslechu (bedny musi prenaset cele pasmo, bez zkresleni) Pokud uslysis, ze nejake frekvence treba drnci nebo je slyset neni, pryc od toho! ) "Prechodove svy" jsou ha hovno, to slysis pak jenom cast muziky ..

Poslechni si svoji muziku, jakou rad poslouchas

Basak - vzdy s gumovym zavesem (Nikdy nekupuj ty molitany nebo co za sajrat to je .. )

Jemne rovnomerne pritlac na basak pri vypnutem tesiku. Poslouchej poradne z blizka, zda neuslysis takove jemne skrabani na magnetu - muhla by byt vyhrata a uvolnena civka - spatne)

To same i se stredem

Pak, pokud mas ohmmeter, tak zmer obe bedny, aby mely stejnou impedanci ..

... podotykam, ze solidni prodejce s timto nebude mit zadny problem

Snad jsem ti napsal takovy zaklad, na co si dat bacha. S technicsem ale popravde moc muziky neudelas. ;)

Preji ti dobre vybirani

Ch

radim3*
hodnocení

Děkuji moc za cenné rady, dráždí mně magnat signature ve verzi 503 nebo 507, co se týče Technicsu, nechal jsem ho vyčistit, proměřit, teď pořád jede jako nový. Nechci ho dávat pryč ani ne tak z nostalgie jako spíš že jeho zvuk je pro mně výborný. A jako bonus přidávám zkušenost 2 roky starou-Můj Technics Su-V500 hrál v posluchove místnosti se sloupama za cca 250 litrů lépe než všechny dnešní recievery a zesilovače cenové relaci do 15.000.Ty dražší už samozřejmě byli někde jinde. A ten samý pocit měli kluci i z hudebního studia. To jen tak naokraj. Příští týden jedu do Zlína, je tam možnost si osahat i slyšet reproduktory, tak musím něco naložit do kufru. Ještě jednou děkuji za rady, Radim.
chlamak*

elektro.bazos.cz/...

Tady toto by mohlo trochu hrat. Cena 20 tisic, taky fajn. Borec sice pise 2 pasmova, asi se preklepl. Delici frekvence: 150Hz, 3kHz napovida, ze je to tripasmo. Dva a pul pasmovy koncept bych predpokladal, ze ponesou stejny stredobas (neni ale podminkou) A jeste jedna vec - pozor na usporadani menicu dappolito (za d´ horni apostrof, nejde to sem poradne napsat) /zagoogluj/ Ty byvaj hodne uzce smerove

Domluv se s prodejcem, lapni svuj zesik, CD a uvidis, zda si budou "rozumet";)

Ch

jabraka*
hodnocení

0x

Pro slušnou reprodukci hudby v obýváku do 30 m2 není potřeba až tolik W výkonu.sloupama jsme ozvučovali diskotéku v místnosti 50m2 s výkonem zesilovače 2x 60W.Pro doma i malé dvoupásmové reprosoustavy(středobass + výškový.)Do 60 W výkonu.Mít k dispozici 200W výkonu a repro k tomu a mít to stažené na minimum,protože jinak mě sousedi sežerou?To přece nemá smysl.

JABRAKA

radim3*
hodnocení

Chápu a souhlasím, ale regalovky, které mám za cca 4000 mi poslechove přijdou nemastne a neslane, dá se pomoct vložením ekvalizéru, ale to není řešení. Technics jsem zkoušel v jiném bytě na sloupech Magnat a nebe a dudy. Nejde mi o decibely, ale o lepší hudební přednes. Popřípadě bych těch 20 vrazil i do lepších regalovek . Děkuji
chlamak*

Jabe, myslim, ze zesik musi mit poradnou rezervu, aby to hralo dobre. Samozrejme, ze to "nesolim" na plny kotel, to by mne sousede opravdu sezrali. *smich* Poradny zesik, pokud navic ma moznost prepnout do tridy A, hraje i na slaby poslech poradne, jak ma, bez hyzdicu typu "loudness" nebo "eq". Osobne, v mem pripade damping factor minimalne 150 a poradne fety nebo mosfety na koncich. V zadnem pripade integrovany (ktery ma na konci integrac), v zadnem pripade elektronicky prepinane vstupy, v zadnem pripade dual operaky (kdyz uz, tak z diskretnich soucastek) a v zadnem pripade zes s toroidem, ktery akurat zanasi sum (tady je to dost diskutabilni), protoze specialky mivaj toroidy s vyvedenym zemnicim dratem. To je ale vzacne a moc to vyrobci nedelaji, vrazi tam obycejny toroid, protoze pak nemusi resit problemy s humem. Navic, prikon toroidu byva skarede vysoky. U trafa EI paradox - o vykonneho zesiku, ktery ma treba tech 200Watt na kanal, poustim muziku opravdu na minimum, konce se nehreji a prikon jsem meril 39 wattu. U zesiku stejneho vyrobce 60Watt na kanal, kde uz jsem to musel mit otoceno fakt vic aby to hralo, se koncaky zacli hrat a prikon jsem meril 82 wattu. Podotykam, ze klidove proudy tranzistoru jsem promeril a nastavil, takze zesiky byly vporadku. Takze pokud hodne hraju, tak zvazuji i takto ... ;)

hodnocení

0x

Na kvalitním přenosu hudby se podílí nejen kvalitní reprostouavy, ale především akustický prostor, ve kterém hudbu pouštíte. Měl by být akusticky zatlumený, tzn. pokud možno minimum ploch, na kterých se zvuk odráží a láme. Odrazy a lomy s sebou nesou interference a dozvuky, které dělají výsledný dojem někdy plochý, někdy částečně rezonující, v nejhorším případě až neposlouchatelný. Takže i zkoušení na sloupech u kamaráda mohlo být hodně ovlivněné sestavením nábytku v místnosti, minimálními odrazovými plochami (např. tlumicí závěsy na zdech) apod.

Podle mého názoru se jen snažíte vyhodit dost peněz, přitom akustická úprava místnosti (nejlépe pod dohledem odborníka - akustika) by mohla stát podstatně méně a výsledek by mohl být nad očekávání dobrý.

doplněno 31.01.21 13:12:

@radim3: Nemáte pravdu. Jsou i odborníci - akustici, kteří vám v rámci možností a po dohodě poradí s úpravami tak, aby to vyhověo vám i akustice. Pochopitelně pokud odmítáte jakýkoli zásah v obýváku, je ten odborník zbytečný.

Magnat monitor supreme 202 jsou sice regálovky, ale v žádném případě low-end. V dobrém akustickém prostoru jsou schopné poskytnout solidní kvalitu zvuku, což je zřejmé i z jejich recenzí na HiFi poradně.

Takže rovněž nic ve zlém, ale vy musíte nejlépe vědět, o co vám jde. Ve vašem případě jsou tedy mé rady zřejmě mimo mísu*mir*

radim3*
hodnocení

Odborník - akustik vám akorát rekne:vyhodit nábytek a vše z pokoje, pokrýt zdi speciální folii atd. atd., udělá z bytu studio. Takže to opravdu nema smysl. Chci poslouchat hudbu tam kde bydlím a ne běhat s CD do poslechove místnosti. Jsem si vědom mých reproduktorů nízké kvality a proto jsem zadal svojí prosbu o tip na lepší reproduktory. Pro vaši informaci, bude-li to třeba, půjdu i na 30.Nic ve zlém. Radim

hodnocení

0x
Zkuste sehnat bazarové regálovky Canton Fonum SC3. Až je uslyšíte, sednete si na pr***
Magnat opravdu v drtivé většině není nic moc, tedy spíš nic než moc.
Opravdu kvalitní sloupy (a kor nové) budete hledat v této ceně asi trochu déle.
radim3*
hodnocení

Děkuji, kouknu.

jabraka*
hodnocení

0x

V naší šumavské pivnici používáme podobný systém: datart.cz/...

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]