Nejste přihlášen/a.
Zalezi take, co od toho chces a jaky zanr a z ceho poslouchas. Ja byt na tvem miste, poohledl bych se po jiz "zahorenych" bednach. Je toho hafo treba na hifionline.cz. Novy poloplastovy nebo plastovy srot bych nekupoval. Hlavne nespechej, protoze poridis spatne a pak to budes doma poslouchat ..
Hlavne na co si dat pozor?
Aby bedny neprofukovali ..
Drevo nebo MDF ... jine nekupuj
Z Youtube si sosni testovaci CD a s prodejcem se domluv na poslechu (bedny musi prenaset cele pasmo, bez zkresleni) Pokud uslysis, ze nejake frekvence treba drnci nebo je slyset neni, pryc od toho! ) "Prechodove svy" jsou ha hovno, to slysis pak jenom cast muziky ..
Poslechni si svoji muziku, jakou rad poslouchas
Basak - vzdy s gumovym zavesem (Nikdy nekupuj ty molitany nebo co za sajrat to je .. )
Jemne rovnomerne pritlac na basak pri vypnutem tesiku. Poslouchej poradne z blizka, zda neuslysis takove jemne skrabani na magnetu - muhla by byt vyhrata a uvolnena civka - spatne)
To same i se stredem
Pak, pokud mas ohmmeter, tak zmer obe bedny, aby mely stejnou impedanci ..
... podotykam, ze solidni prodejce s timto nebude mit zadny problem
Snad jsem ti napsal takovy zaklad, na co si dat bacha. S technicsem ale popravde moc muziky neudelas.
Preji ti dobre vybirani
Ch
Tady toto by mohlo trochu hrat. Cena 20 tisic, taky fajn. Borec sice pise 2 pasmova, asi se preklepl. Delici frekvence: 150Hz, 3kHz napovida, ze je to tripasmo. Dva a pul pasmovy koncept bych predpokladal, ze ponesou stejny stredobas (neni ale podminkou) A jeste jedna vec - pozor na usporadani menicu dappolito (za d´ horni apostrof, nejde to sem poradne napsat) /zagoogluj/ Ty byvaj hodne uzce smerove
Domluv se s prodejcem, lapni svuj zesik, CD a uvidis, zda si budou "rozumet"
Ch
Pro slušnou reprodukci hudby v obýváku do 30 m2 není potřeba až tolik W výkonu.sloupama jsme ozvučovali diskotéku v místnosti 50m2 s výkonem zesilovače 2x 60W.Pro doma i malé dvoupásmové reprosoustavy(středobass + výškový.)Do 60 W výkonu.Mít k dispozici 200W výkonu a repro k tomu a mít to stažené na minimum,protože jinak mě sousedi sežerou?To přece nemá smysl.
JABRAKA
Jabe, myslim, ze zesik musi mit poradnou rezervu, aby to hralo dobre. Samozrejme, ze to "nesolim" na plny kotel, to by mne sousede opravdu sezrali. Poradny zesik, pokud navic ma moznost prepnout do tridy A, hraje i na slaby poslech poradne, jak ma, bez hyzdicu typu "loudness" nebo "eq". Osobne, v mem pripade damping factor minimalne 150 a poradne fety nebo mosfety na koncich. V zadnem pripade integrovany (ktery ma na konci integrac), v zadnem pripade elektronicky prepinane vstupy, v zadnem pripade dual operaky (kdyz uz, tak z diskretnich soucastek) a v zadnem pripade zes s toroidem, ktery akurat zanasi sum (tady je to dost diskutabilni), protoze specialky mivaj toroidy s vyvedenym zemnicim dratem. To je ale vzacne a moc to vyrobci nedelaji, vrazi tam obycejny toroid, protoze pak nemusi resit problemy s humem. Navic, prikon toroidu byva skarede vysoky. U trafa EI paradox - o vykonneho zesiku, ktery ma treba tech 200Watt na kanal, poustim muziku opravdu na minimum, konce se nehreji a prikon jsem meril 39 wattu. U zesiku stejneho vyrobce 60Watt na kanal, kde uz jsem to musel mit otoceno fakt vic aby to hralo, se koncaky zacli hrat a prikon jsem meril 82 wattu. Podotykam, ze klidove proudy tranzistoru jsem promeril a nastavil, takze zesiky byly vporadku. Takze pokud hodne hraju, tak zvazuji i takto ...
Na kvalitním přenosu hudby se podílí nejen kvalitní reprostouavy, ale především akustický prostor, ve kterém hudbu pouštíte. Měl by být akusticky zatlumený, tzn. pokud možno minimum ploch, na kterých se zvuk odráží a láme. Odrazy a lomy s sebou nesou interference a dozvuky, které dělají výsledný dojem někdy plochý, někdy částečně rezonující, v nejhorším případě až neposlouchatelný. Takže i zkoušení na sloupech u kamaráda mohlo být hodně ovlivněné sestavením nábytku v místnosti, minimálními odrazovými plochami (např. tlumicí závěsy na zdech) apod.
Podle mého názoru se jen snažíte vyhodit dost peněz, přitom akustická úprava místnosti (nejlépe pod dohledem odborníka - akustika) by mohla stát podstatně méně a výsledek by mohl být nad očekávání dobrý.
@radim3: Nemáte pravdu. Jsou i odborníci - akustici, kteří vám v rámci možností a po dohodě poradí s úpravami tak, aby to vyhověo vám i akustice. Pochopitelně pokud odmítáte jakýkoli zásah v obýváku, je ten odborník zbytečný.
Magnat monitor supreme 202 jsou sice regálovky, ale v žádném případě low-end. V dobrém akustickém prostoru jsou schopné poskytnout solidní kvalitu zvuku, což je zřejmé i z jejich recenzí na HiFi poradně.
Takže rovněž nic ve zlém, ale vy musíte nejlépe vědět, o co vám jde. Ve vašem případě jsou tedy mé rady zřejmě mimo mísu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.