Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platila jsem pozdě, teď mi hrozí exekuce

Od: katulin odpovědí: 18 změna:

V r.2005 jsem měla dluh u společnosti O2 TELEFONICA,částka 8.550 Kč,tehdy jsem si zažádala o splátkový kalendář,kde jsem měla platit po dobu půl roku měs.splátku kolem 1 500 Kč,byla jsem a stále jsem samoživitelka 3 dětí,nyní jsou již tedy 2 dospělé,ale ještě studující,tudíž bez příjmů.. 5 splátek jsem zaplatila,pak jsem přišla o zaměstnání a na poslední splátku nebylo a bohužel jsem pak tuto záležitost nějak neřešila...nějaký rok byl pokoj,pak přišlo částku uhradit celou...reagovala jsem tím,že jsem splátky zaplatila kromě té poslední...odpověd byla taková,že při pozdní platbě nebo vynechání splátky se stává dluh znovu splatným...bohužel,jak jsem si později všimla,ve smlouvě to bylo...Znova jsem nic už nehradila,žijeme od výplaty k výplatě a to ještě s odřenejma ušima...a nyní mi přišla výzva ke splnění vymáhané povinnosti...napsala jsem jen odvolání k soudu a dál nevím,co mám dělat,z 8 550 Kč je ted dluh 23tis...nevím,zda postačí zaplatit jen ZNOVA ten můj dluh i přesto,že mi to přijde nespravedlivé...komu přišli do kapsy mé původní splátky?nebo musím zaplatit vše i s těmi odměnami exekutora?a jak,když na to nemám?majetná nějak nejsem,nemám auto ani chalupu ani dům,jen základní věci jako je televize,počítač,pračka a to ještě též formou splátek naštěstí již splacených...přijde mi to trošku nespravedlivé,i když je to tak trochu i moje vina,příště ...lépe číst smlouvy a neházet vše za hlavu a myslet si,že svět je spravedlivý...

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

5x

Katulinko. Před pár lety bych Vás odsoudila tak, jako pisatelé nademnou. Taky jsem říkala, že si zato každý může sám... Dnes vím, že tomu až tak není. Že člověk se dostane do kolotoče problémů a NEMÁ sílu je řešit. Strčí hlavu do písku a dělá NIC NEVIDÍM,NIC NESLYŠÍM. A v této poloze mrtvého brouka setrvá, dokud to celé nebouchne. A teď k věci. Splátky, které jste uhradila Vám MUSÍ být odečteny. Kdyby to tak nebylo, máte právo se bránit Spíš Vám ale dlužnou částku navýšily úroky. To je třeba si zjistit. A s tím nic neuděláte. Musíte to zaplatit. Včetně exekutora atd. Exekuce se nebojte. S exekutorem se domluvte na splátkovém kalendáři a když ho budete dodržovat, tak Vám dá pokoj. A když náhodou nebudete mít na splátku, tak ho hned kontaktujte a domluvte se s ním, aby Vám splátku odložil. Exekutor na toto určitě přistoupí, protože i pro něho je to jednodušší a hlavně efektivnější řešení, než Vám zabavit majetek.

P.S.: Katulina sem napsala proto, že se to zde jmenuje PORAĎTE a nikoliv KRITIZUJTE. Ona určitě dnes už ví, že udělala chybu a taky za ni zaplatí. Proto ji, prosím, ušetřete své kritiky. Starala se o tři děti, které studují. Měla nejspíš starostí nad hlavu. Neznáme její rodinné ( i jiné) problémy. Proto ji nemá nikdo z nás právo soudit.

Přeji vám všem, aby jste se do podobných problémů nikdy nedostali a tazatelce přeji, aby vše zvládla v co největší pohodě.:)

doplněno 18.02.10 12:23:

TY, KDOŽ JSI BEZ VINY, HOĎ PO NÍ KAMENEM...*zed*

katulin
hodnocení

Strašně moc vám děkuji,je to zvláštní,ale Vaše slova mě zahřála na srdíčku a souhlasím s vaší radou,myslím že to by mohlo být reálné,hlavně na nic nečekat...Ten,kdo přišel k hotovému,si toto neumí představit...ale ani já takové starosti nikomu nepřeju...

sebod*

Katu, rádo se stalo. Když bude smutno, napište mi na vnitřní poštu.

Mě strašně moc potěšilo, že jsem dostala tolik bodů, za dobrou odpověď. Čekala jsem spíš negativní reakce. Takže za ty body všem*hej*. Hlavně kvůli tazatelce. Díky...

katulin

Já vám ještě jednou děkuji,měla jste naprostou pravdu,dá se s nimi domluvit...musí vidět,že má člověk snahu..jeden autor tam někde pod vámi mi radil nějak podobně jako vy,tak jsem mu tam odepsala a berte to tak,že to co jsem mu psala se vztahuje i na vás,abych se tu neopakovala...Mám další ponaučení do života..Jen mě mrzí a štve,že jsem to tenkrát platila a že mi to zřejmě neodečtou,je to jako kdybych všechny ty peníze vyhodila do popelnice a ted budu vyhazovat další...pěkně drahej mobil...navíc který už ani nemám,zničil se mi při vichřici EMA,jela jsem tenkrát domů z práce na kole a myslela,že domů se už nikdy nedostanu...a paušál?už ho v životě mít nechci...Mějte se jen krásně..Katka.

hodnocení

2x

Prominte. Moc Vam nepomuzu a dokonce snad na mne budete i nastvana,

ale televizi a pocitac mi zrovna jako zakladni veci neprijdou. Urcite ne ve chvili, kdy vezite v dluzich. A konec koncu i valcha se jeste dnes necha sehnat, kdyz je nejhure.

Tim chci pouze rict, ze je kde setrit. Kde se uskrovnit.

katulin
hodnocení

Kdepak,nejsem naštvaná...tak základní věci to třeba nejsou,ale jsou to jediné věci cenější a mám 3 děti,v dnešní době už i ve školách počítají s tím,že každý doma počítač má a tak podle toho zadávají i úkoly...pokud bych byla sama,určitě ho nutně k životu nepotřebuji...hned by bylo co prodat... Mě je ale nespravedlivé a divné,kde jsou ty zaplacené peníze,těch 5 splátek,někomu přišli do kapsy jen tak,bez práce?snahu jsem měla..

jirbar*
hodnocení

2x

Ano při nezaplacení splátky je splatný dluh. Tím se míní celý zbytek dluhu navýšený o poplatky či úroky z prodlení které pochopitelně pořád rostou. Nejedná se o původní dluh.

Odvolávat se k soudu jen zvyšujete náklady a stejně všechno zaplatíte a několikanásobně.

Babské rady převést na někoho majetek neberte. Co máte doma to Vám exekutor oblepí ať je to čí je to. Předpokládá, že se jedná o Váš majetek. A na takto oblepený předmět jen šáhnout, tak to je již tresný čin a ještě si problémy přiděláte.

doplněno 18.02.10 10:54:

A jen tak mimochodem. Za celý život jsem nepotřeboval auto, vždy přišlo levněji si odvoz objednat.

Za celý život jsem nepotřeboval telefon. Vždy stačila telefonní budka a nyní předplacená karta mobilu. Rozhodně bych se neupsal čertu, natož O2, když nemáte ani absolutní kontrolu nad tím, co Vám naúčtují. A jejich slovo je svaté.

katulin
hodnocení

Děkuji...Auto taky nepotřebuji,paušál byla blbost,už nikdy bych ho nechtěla..

petr123*
hodnocení

2x

Zaplatit 23 tisíc a už si na to dávat pozor. Jiné řešení to nemá.

Litovat Vás ale nějak nejsem schopen. Protože jestli je to "trochu" Vaše vina? Já bych neřekl že trošku, já bych řekl že JEN Vaše chyba. Do dluhu se člověk řekněme dostat může, domluvit se na splátkách je velmi rozumné řešení. Ale vykašlat se na poslední splátku a PÁR LET to nijak neřešit? Čert vem jestli jste zapoměla že ve smlouvě je to o propadnutí splátek, ale čekala jste že Vám společnost typu O2 ten dluh promine? Nebo že Vám za 5 let napíše jestli byste mohla zaplatit tu poslední splátku, samozřejmě bez jakéhokoliv penále?

Ale tohle všechno jsou jen důsledky. Spíš je otázkou, jak za situace kdy mám problémy s penězi musím tak moc telefonovat, abych se dostal do dluhu 8550,-. Takovou částku člověk neprotelefonuje za 5 minut, ale za pár desítek hodin... Že by stejně jako s tím neplaceným dluhem doufání, "že to nějak dopadne" a že to třeba O2 nebude chtít zaplatit? :(

katulin
hodnocení

Ano..zaplatit a příště si dávat pozor..je to tak...Jen nevím,kde ty peníze vzít,není to ani náš měsíční celkový příjem...Z těch 8 550Kč je 4 800Kč smluvní pokuta,byla jsem upsaná na 2 roky...jinak jsem chodila brzy do práce a to i na noční,takže to byl jediný způsob,jak si kontrolovat děti...babičky na hlídání jsem neměla..Tím se nijak nebráním,vím že jsem blbost udělala...děkuji za váš příspěvek..

petr123*

Důležité ale je neudělat další blbost. Tzn. ani nepřemýšlet že byste odpověděla na nějaký inzerát typu "Půjčíme každému, i bez potvrzení příjmů" nebo "Super domácí práce, výdělek 20 tisíc měsíčně - odpověď za pětistovku v dopise". Žádná zázračná půjčka ani supervýdělek neexistuje, je to jen snaha naopak na vašem problému ještě vydělat.

Že to je hodně pěněz souhlasím a dokážu si i živě představit v jak vážné situaci jste. Ale za vaší situace je jediné řešení - pokusit se znovu domluvit nějaký splátkový kalendář. To že budou ty splátky větší než minule je smutný fakt, ale hlavně platit pravidelně a až do konce.

A nemohly by nakonec pomoci i ty starší děti? Jestli jsou třeba už na střední tak by nějaká jejich brigáda určitě rodinému rozpočtu hodně pomohla. Snažit se je za každou cenu držet "mimo problém" není řešení, problém má celá rodina a celá rodina ho musí v rámci svých možnosí řešit.

katulin
hodnocení

plně s vámi souhlasím,máte pravdu,na tyhle věci se dá naletět snadno,ale určitě bych nikdy neplatila předem,děkuji za varování,možná bych se bývala i po nějaké nebankovní půjčce poohlédla,ale už to neudělám...proč lidi vydělávají na neštěstích druhých...?já bych nemohla ani dobře spát,kdybych někoho ošidila...nebo se měla dobře na úkor jiných...

dory86*
hodnocení

0x

Ahoj, nejsi jediná kdo má tyto problémy, moje mamka na tom byla podobně a ted vše vyřešila, sice ted nevím přesně jak, ale mohu ti zatím poradit, jestli nechceš přijít o veškerej majetek nebo vybavenídomácnosti, nech si vše napsat na někoho blízkého, tím pádem ti nic nebudou moct vzít, když to budeš mít vše na papíře a podpsaný...

lochy
hodnocení

0x

nezoufejte vse se da vyresit v dnesni dobe to neni nic za co by se mel normalni clovek stydet exekutori nbyvaji nijak zly a snazi se veci vyresit podobrem nezli sahnou po nejakem radikalnejsim reseni nejlepsi je si zajet do prahy na nejvyssi exekutorsky urad kde se svami na vsem domluvi a dluh je mozne splatit formou splatek na vysi se snimy domluvite na miste jsou tam velice prijemni lide je treba se tam objednat telefonicky jestli budete mit zajem poslu vam adresu a snad i tel cislo jestli ho najdu opravdu se neni ceho bat mam to cele za sebou pokud budete splacet pravidelne bude vse vporadku mel jsem dluh 40000 tisic u sporitelny chteli abych splacel 5000 tisic ale po domluve platim 2700 zapomel jsem ze na miste musite nejaky poplatek ja platil okolo 2000 tisic ale to zalezi na na vysi dluhu

arecibo*

To jsou hlody...

katulin

Moc děkuji za radu,po těchto odpovědí se mi vždycky trošku uleví a dodá odvahu se nebát...ale co mě nejvíc štve,že už jednou jsem to platila,sice nedoplatila celé,tak proč se to musí platit celé zase znova a ještě k tomu navíc tolik peněz,vím...vím...chyba je samozřejmě u mě,když už jsem nemohla platit,měla jsem jednat a to rychle...no...vyjde mě to pěkně draho...děkuji za vaši radu,exekutora mám z Litoměřic,zítra mu budu volat a pokusím se s ním domluvit,snad bude taky tak příjemný jak píšete...jinak doufám,že půjdou i menší splátky...

katulin

Ta odpověd patří vám...ne tomu autorovi pod vámi,asi jsem klikla vedle...omlouvám se...

katulin

Tak jsem to udělala podobně jako vy...Zavolala jsem tomu exekutorovi,číslo jsem měla na doporučeném dopisu od nich,on měl sice jednání,ale vše se mnou vyřídila sekretářka...jejich minimální měsíční částka činí 2.000,ale šlo se domluvit na nižší...1.500Kč ke každému 20.dni v měsíci,pokud se zpozdím nebo něco,mám hned volat...O prvním poplatku naštěstí žádná řeč nebyla...Není to příjemné opět platit zase něco navíc,ale mohlo to dopadnout i hůř...Všem tady moc děkuji za vaše rady i názory...a všem přeji,aby se do takové situace nikdy nedostali...Nesmím myslet ted na to,že jsme za ty peníze mohli mít třeba hezkou dovolenou...že jsou to vyhozené peníze...holt...za blbost se platí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]