Nejste přihlášen/a.
poradi nekdo jak slozit pilu aby kryt sedel?je tam mensi mezera .kdyz to skladame bez lišty a řetezu tak kryt sedi ale s listou a retezem to nejde a skousely to i takovi co maji benzinove pily.mel jsem 4 elektricke pily a tam takovy problem nebyl,mam to jit reklamovat? dekuji za radu..
posilam jeste tri fota,je prvni slozena bez retezu a listy druha jen s listou a treti s listou a retezem a mezera je tam porad.
obchod alfa me napsal ze ta mezera tam ma byt ze pila je v poradku.me by zajimalo proc tam je ta mezera jestli jim tam nemam tu pilu odnest zpátky,kdyby se tady nasel nekdo kdo takovou pilu ma a tez s mezerou tak bych byl klidnejsi a uz se o to nezajimal,,
To vypadá, že list nesedl na čudlík, kterým se napíná řetěz. Zusil bych napnutí řetězu povolit a po nasazení krytu správně dotáhnout...
Chtělo by to mít v ruce... Něco je blbě složený nebo zdeformovaný. Nafoť pohled z boku se sundaným krytem i lištou, pak bez krytu s nasazenou lištou a řetězem (jestli dobře sedí v napínáku)..
Normální to není = je tam chyba.. Nebo zajdi do krámu ať ti to složí správně, pokud neuspějou tak to rovnou vyreklamuj...
Podle těch fotek to vypadá, že kryt by měl být zasunutý o centimetr dál až k tělu pily (ne jen o těch pár milimetrů co je škvíra.. Není to pořádně vidět..
Ta mezera tam byla už když jste jí koupil? Pokud ano, tak reklamovat. Pokud ne, tak tam něco skládáte špatně. Když to bez řetězu a lišty sedí, tak je problém někde v těchhle dvou věcech. Skuste složit pilu jen s lištou (bez řetězu). Tím se okruh hledání zmenší. Neznám tenhle typ, ale nedáváte tam třeba lištu obráceně? Mohla by to právě být "pojistka", aby tam obráceně dát nešla.
tak jsem se dozvedel ze ta mezera tam ma byt kvuli pilin.neni to hecht ale profi japan pila. takze je to vyřešeno.u elektrickych pil jsem to nevidel tu mezeru ale u benzinovych pry je,
Já teda nevím, ale ta mezera na fotce rozhodně nevypadá, jako úmyslná. Tím méně u profesionálního stroje. Proč není ta mezera rovná? Proč je ten kryt viditelně zkroucený? Spíš to vypadá, jako když něco brání úplnému dosednutí krytu. Je to Vaše věc, ale já bych si nedovolil takhle složenou pilu ani nastartovat.
Jsou dvě možnosti, buď to někdo utáhnul bez lišty, a kryt se zdeformoval (kryt je dotažený především na lištu), anebo lišta nesedí na napínacím čepu - někdo to tu už popisoval.
Jen bych tadu upozornil na jednu "chytrou myšlenku", že je lišta obráceně ... pokud dotyčný ví alespoň "školkové základy" o pile, tak by toto nemohl vypustit z úst (klávesnice), lišta se totiž musí pravidelně otáčet, aby se neopotřebovávala k jedné straně. Ukaž to někomu, kdo tomu rozumí, ten ti řekne víc.
O té obrácené liště jsem to napsal já. Pilu mám sice elektrickou, ale lišta tam obráceně prostě nasadit nejde. Brání tomu asymetricky umístěný napínací čudlík. Je to z důvodů polohy mazacího kanálku, aby lícoval s kanálkem v těle pily. Obrácená lišta tak nesedne jak má a kryt proto nejde pořádně nasadit. Ovšem není to "japonská profi" pila, ale bezejmenný čínský výrobek z jakéhosi obchodního řetězce.
Pardon, to nebylo na Vás, nicméně jsem fakt ještě neviděl, pilu, přesněji lištu, která nejde otočit, a to jsem se dpcela dlouho živil opravami pil, a taky toho dost pamatuji, dokonce i dvoumužné stroje... Lišta vždy šla otočit, měla dva mazací kanálky a dva otvory pro napínací čep. On totiž řetěz není nikdy úplně symetricky nabroušený, a vždy má trochu snahu podřezávat na jednu stranu (někdy stačí líznout suk, třeba se zarostlým pískem, a je to), a drážka v liště se opotřebovává na jednu stranu, proto výrobci předepisují při každé demontáži lištu otočit (Husquarna, Hammelite, Still,...). Také málokdo dodržuje přerovnávání lišty plochým pilníkem,... taky doporučené.
Jinak tento případ mně připadá, že "kolík není v dírce", myslím ten napínací (obvykle je nutno jej trochu povolit, aby se dal nasadit). Kryt je nejvíce oddálen u lišty, dozadu to pak vypadá, že je skoro přitlačen.
Také málokdo řeší mazání vodicí řetězky (na konci lišty) na které dříve dodávali ve vercajku hezkou mazničku (krom historických kusů, kterí měly těžkou lištu, z jednoho kusu, s vyfrézovanou drážkou, a které měly místo vodicí řetězky vsazené vidiové oblouky).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.