Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada za relé

Od: slavco31® odpovědí: 24 změna:

Dobrý deň. Potrebujem zohnať spínacie relé alebo určiť jeho náhradu. Relé má len spínací kontakt a musí mať zaťaženie min 10 A,je do mikrovlnky a spína prívod do hlavného trafa. Je na dosku plošných spojov. 5A relé som našiel. Viac z foto obalu relé.

doplněno 29.01.21 13:49:

Tieto som našiel,no majú len 5 A.

digikey.sk/...

mouser.sk/...

Náhrada za relé

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

2x

Při trpělivosti bude časem od Číňanů ve schránce.

aliexpress.com/...

hodnocení

2x

A co tohle?

conrad.cz/...

hodnocení

Skúsim porovnať rozmery,možno by bolo vhodné ako náhrada,hoci originál by bodol viac.Dík.

hodnocení

2x

tme má přesný typ. Náhradou jsou relata Finder.

Nechápu co řešíš. Najdi a kup :-D

dodání z tme 2-3 dny přes PPL

hodnocení

Rieším to nájdenie,lebo mne sa to nepodarilo,nemám s týmto skúsennosť.

OK slavco, stačí objednat

tme.eu/...

Nebo ten Finder.:)

Má ale přepínací kontakt...SPDT, a ne SPST NO

hodnocení

Je to tak,dostal som kopec odkazov,no len jeden od Nonek bol dobrý. Mojé relé má len 4 vývody a kontakt je len spínaci.

hodnocení

0x
hodnocení

Ja viem,že sa to nakupuje v elektronických obchodoch.

Cize si podla parametrov cievky, zataze kontaktov a patice najdes rovnaky typ a hotovo.

manas
hodnocení

0x

gme.cz/...

Třeba toto relé, mají tam i na 10A

hodnocení

To vami udané relé je prepínacie,ostatné vývody odstrihnúť?

Ak sa takto pytas, radsej sa v tom nehrab, mikrovlnka je velmi nebezpecna vec, tam ked das na zle miesto multimeter, prerazi ti izolaciu a mas uraz. Preco nieco strihat? Ved treba objednat rele rovnakeho typu a nie bastlit kdejako nahradu.

hodnocení

Čo má má zabiť na odpojenej doske plošných spojov? Ak by odpoveď korešpondovala so schématickou značkou tak sa nebudem pýtať,čo z ostatnými kontaktmi. Ja mám na doske zapajkované len štyri vývody,dva na cievku a dva na spínanie kontaktov, Žiadné prepínanicie kontakty.

Nabity VN kondenzator napriklad ... aspon vidis, ako podcenujes rizika

Vypnuty neznamena bezpecny, ak su tam prvky schopne akumulovat energiu.

hodnocení

Ja neviem o tom,aby som niečo pocenil. Vy to určite viete,lebo ste bol pri tom. Ak chcete poradiť tak poradte na to čo sa pýtal,nie či sa mám hrabať tam alebo tam.

111®
hodnocení

0x

tohle by molo být ono: tme.eu/...

hodnocení

Spínacia cievka je na AC ja potrebujem na DC.

Zde máte 24VDC...dejte pohled zespodu na vývody...vybereme patřičný typ, aby seděl do původních otvorů

A zde originál... i s řazením kontaktů...1x SPST-NO

Náhrada za relé #2
hodnocení

Nemám ho ešte vonku,ten posledný odkaz by to malo byť ono,len tam chýba to H v označení ktoré by malo znamenať niejaku ochranu cievky,nebude vadiť niejakemu rušeniu?

Kouknul jsem na to H do datasheetu a nenašel jsem nic co by vadilo absenci H. Ale už jsem dnes unaven, takže pouze odkaz

tme.eu/...

hodnocení

0x

Tak si kup originál na :

tme.eu/...

tme.eu/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]