Zdravím, chtěl bych se poradit čím čistíte - proplachujete kávovar? Jsou ke koupi speciální vodičky, které se nalijí do nádoby s určitým poměrem vody a projede se kávovar - výplach, bude tzv. odvápnění. Ale co když bych použil třeba sodu či ocet, nebude to mít stejný výsledek? Díky
Já na odvápnění používám spec. přípravek (kupuju v Makru, ale dá se koupit i jinde), stejně dobře funguje kyselina citrovoná 30g na litr vody. Ocet určitě funguje taky, ale přecijen smrdí a neznám poměr.
Sodu bych nepoužívala, ta mi vyžrala fleky na linu když mi tam roztok při úklidu kápnul. Ocet používám do rychlovarné konvice, ale do kávovaru za 10 tisíc bych ho nelila.
re4zon
A ten roztok by to lino nevyzral? Zaklad je to utrit kdyz to ukapne, roztok je mnohem agresivnejsi nez soda. A ocet klidne, v rozumnem mnozstvi (max decku).
Dobrý den, dobře mohu zkusit ten prášek kyseliny citronové s vodou. Je vhodný pro výplach všech kávovarů jak pákových tak automatů? A ještě jestli je potřeba počkat až se ta voda ohřeje a propláchnout až po zahřátí jak celý proces pro výrobu kávy tak parní trysku? Možná se ptám zda trochu podrobně, ale nerad bych kávovary co máme doma poškodil. Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.