Nejste přihlášen/a.
Dceři se (prý z čistajasna) objevilo echo počas hovoru. Když promluví, hned slyší ozvěnu, která dost ruší hovor. Ale jen z její strany, hovor protějšku je bez problémů. Mobil SE K 530i.
Co s tím?
Je tam mezi původním zvukem a ozvěnou malá (desetiny sekundy) prodleva nebo je to úplně okamžitě? U kterého operátora? Síla zvuku je stejná jako od protějšku nebo znatelně slabší?
Měl jsem před cca 5 lety totéž u T-mobile s nějakou Nokií, na webu lze nalézt více diskusi o tomto problému, ale nikde není vyjádření někoho kdo tomu skutečně rozumí - technika od operátora. Mě "odborník" operátora tvrdil, že je to zvuk který "proleze z reproduktoru do mikrofonu pod obalem". Jenže ono to dělalo i při zavolání na vlastní pevnou linku a někdy dělalo někdy ne ...
Starší Nokia 6150 mi v prosinci zblbla tak, že to co jsem řekl do mikrofonu rovnou posílá do vlastního reprodukoru, ale ven ne.
Chtělo by to někoho, kdo zná do detailu principy GSM sítí a má zkušenosti z praxe. Můj názor skoro laika je, že někde zblbne SW a datové pakety určené ode mne k volanému pošle zpátky i mě.
omlouvám se za prodlení, ale nejsme s dcerou v jednom městě, takže vše se řeší telefonicky a když je čas.
Dělalo to i na sluchátka i na reproduktor, i na různé operátory, desetina sekundy, poměrně stejně hlasitě jako protějšek, a než mně napadlo zkusit to na jiném mobilu, tak to přestalo.
Takže děkuji za zájem, bohužel, není to dořešené, snad až pokud se to projeví znova nebo u někoho jiného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.