Nejste přihlášen/a.
Moc prosím o radu.
Mám kontakt, který se rozpíná a spouští časové relé CRM-91H, funkce "e"
Problém je v tom, že potřebuju,aby se mi kontakt rozpínal pod vodou.
Na suchu vše funguje jak má, ale po zaplavení mi voda, svou vodivostí brání v rozpojení kontaktu.
Existuje prosím nějaká součástka, která mi tento problém dokáže vyřešit?
Děkuji moc za radu.
Jak by ten spínač měl vypadat? Co ho bude "ovládat"? Vodotěsné jsou většinou plovákové spínače, ale to asi nechcete.
Je vidět, že nemáte zkušenost s proudy vedenými vodou. Když pominu nevhodnost galvanického neoddělení (nevím, jak zvládáte bezpečnost?), tak jediná šance je použít velmi malé AC napětí, do cca 0,5V ... jinak vám po týdnu potrubí či klapka vykvete, a přestane fungovat. Elektrolytické účinky DC proudu jsou velmi destruktivní, AXC je poněkud lepší, ale taky to likviduje. Jděte jinou cestou a vyvarujte se tahání proudu do elektrolytického prostředí. A ještě poznámka, vodivost vody je nestabilní a závisí značně na teplotě a chemickém složení...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.