Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahrání dat na paměťovou kartu do mobilu

Od: ok® odpovědí: 7 změna:

prosím vás o odpověď
dostanu Nokii C5-03, ale bude bez paměťové karty (takže mi nepujde navigace)
když si zakoupím novou paměťovou kartu (třeba 1GB), jak na tu kartu stáhnu veškerá data aby mi navigace fungovala
děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

semtextodas*
hodnocení

0x

cau normalne pripojis k pc starou i novou kartu a z te stare presunes do te nove co potrebujes.ale aby byla dostatecne velka ta new aby se ti tam vse veslo

ok®
hodnocení

takže stačí jen zkopírovat z jedné karty do druhé?

tak jednoduché? tak to jsem nečekal,díky

ok®
hodnocení

a nebude to brát peníze za užívání navigace,náhodou?

hodnocení

0x

Nevím,nemám nokii ale samsunga s androidem.Jedenkrát jsem použil jako navigaci ale ve spojení s internetem v mobilu,na kartě žádné mapy nemám jen ten základ co je v paměti mobilu!(součástí OS v mém mobilu byla při koupi i navigace a mapy ,ale obojí funguje jen s internetem).Pkd má os android ,tak to bude asi mít obdobné jako u samsunga!Ale třeba taková stará véčková nokie 6131 již má mapy také,ale potřebuje GPS modul aby dokázala fungovat jako navigace.

PS jinak je pro mne nejlepší papírová navigace-mapa s papírem a tužkou!

doplněno 23.12.12 22:25:

To Praivo-protože nokie nevím zda mají a pkd ano tak minimálně androida ,proto jsem zdůraznil že s androidem.Mj,mapy mám taky přímo v mobilu.Zrovna jako zmíněná N6131 bez os.

ok®
hodnocení

jj, ale známy má Nokii E52 a navigace mu nebere žádné poplatky

praivo*
hodnocení

0x

Prosté kopírování nemusí stačit, pokud tam budou nějaké skryté soubory. Nejjistější cesta je připojit telefon k počítačí přes Nokia PC Suite nebo Nokia Suite a udělat zálohu dat na kartě, pak ji z telefonu vyndat, vložit novou a zálohovaná data na ni nahrát. Tohle mi vžd fungovalo. Jestli teď máš Nokii, můžeš si při tom zálohování překopírovat rovnou i data z paměti mobilu, nastavení, SMS, kontakty...

Mapy: Nejjednodušší je připojit se k internetu přes WiFi a mapy stáhnout rovnou do telefonu. Pokus není WiFi, jde to ještě přes výše uvedené programy. Když vše stáhneš (pozor, může to mít i několik set MB; kartu proto doporučuji větši, klidně 8 GB (stojí okolo 300 Kč, to tě nezabije, ne? A navíc budeš mít víc místa na hudbu, fotky, videa...)). Pokud nebudeš potřebovat info o dopravě a/nebo satelitní mapy, není třeba připojení k internetu - platit nic nemusíš..

Pokud by ti něco nešlo, napiš mi, vysvětlím ti to lépe.

doplněno 23.12.12 17:26:

@diesel: Podle fotek to má Symbian S60v5, Ovi Mapy jsou zdarma (viz výše).

doplněno 23.12.12 22:36:

Nějak tě nechápu... Nokie nemají nic společného s Androidem a ani nikdy neměly, zrovna tak Ovi Mapy...

bushman

Souhlasím,program Nokia Suite(je volně ke stažení)je ideální,já tak mám zálohovaný i telefonní seznam,MP3 hudbu,MPEG Videa,i fotky v kompu,pro případ ztáty mobilu.Ten program spravuje data v telefonu,aktualizuje programy i mapy pro navigaci,při připojení.jen bych dodal,že by byla lepší karta alespoň 4GB-já mám8GB,když tam budeš mít mapy např Německa(nejvíc zaberou)a dalších států,aby se ti tam vešly i další věci(Fotky,popř.hudba ap)Poplatkům za navigaci(i když malým)jsemse vyhnul tak,že jsem si u operátora nechal zablokovat plac. internetové služby.takže používám navigaci přez GPS modul.je to trocu pomalejší,ale je.A internet používám ,kde je WIFI zona.Mám N E 52

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]