Nejste přihlášen/a.
Zdravím! Posledních několik dnů pozoruji problémy. Přibližně na vteřinu se zastaví obraz, jindy není slyšet konec slova, občas se obraz rozkostičkuje, někdy na asi vteřinu vypadne vše a obrazovka zčerná. Mám asi 10 let starý televizor Sony a set-top-box Strong. V minulých dvou týdnech jsem televizi zapínala minimálně, tyto dny mám dojem, že takto zlobí jen programy ČT. Chytám Javořici, vzdálenost od vysílače je velká. Kde může být problém? Set-top-box? Anténa? Vysílač? Počasí?
Máte pravdu, je to zřejmě v počasí. Vysílač musí být v pořádku, tím to není. Ale když se mezi vysílač a váš přijímač dostanou sněhové mraky hnané větrem, které jsou laicky řečeno svým způsobem také vodivé, tak se může průchod TV signálu tímto prostorem nárazově tlumit a to se projeví "vypadáváním signálu" u přijímače. Někdy to u slabých signálů způsobuje i průlet letadel, nebo u hodně slabých signálů i průjezd autobusu nebo velkých aut kolem domu. Hlavně nehledejte chybu v přijímači nebo set top boxu.
Spíš se na jaře podívejte jaký máte svod od antény, jestli už není starý a tím se zhoršenými parametry a tím i větším útlumem od antény k přijímači. Nebo i na místo připojení kabelu ke krabici u antény. Anténa bývá v pořádku, ale nechráněný svod trpí povětrnostními vlivy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.