Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

U televizoru vypadává obraz i zvuk

Od: bimbam® odpovědí: 2 změna:

Zdravím! Posledních několik dnů pozoruji problémy. Přibližně na vteřinu se zastaví obraz, jindy není slyšet konec slova, občas se obraz rozkostičkuje, někdy na asi vteřinu vypadne vše a obrazovka zčerná. Mám asi 10 let starý televizor Sony a set-top-box Strong. V minulých dvou týdnech jsem televizi zapínala minimálně, tyto dny mám dojem, že takto zlobí jen programy ČT. Chytám Javořici, vzdálenost od vysílače je velká. Kde může být problém? Set-top-box? Anténa? Vysílač? Počasí?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

host
hodnocení

2x

Máte pravdu, je to zřejmě v počasí. Vysílač musí být v pořádku, tím to není. Ale když se mezi vysílač a váš přijímač dostanou sněhové mraky hnané větrem, které jsou laicky řečeno svým způsobem také vodivé, tak se může průchod TV signálu tímto prostorem nárazově tlumit a to se projeví "vypadáváním signálu" u přijímače. Někdy to u slabých signálů způsobuje i průlet letadel, nebo u hodně slabých signálů i průjezd autobusu nebo velkých aut kolem domu. Hlavně nehledejte chybu v přijímači nebo set top boxu.

Spíš se na jaře podívejte jaký máte svod od antény, jestli už není starý a tím se zhoršenými parametry a tím i větším útlumem od antény k přijímači. Nebo i na místo připojení kabelu ke krabici u antény. Anténa bývá v pořádku, ale nechráněný svod trpí povětrnostními vlivy.

hodnocení

2x

Určitě je to na straně signálu. Možná se objevilo nové rušení nebo opravdu meterologické podmínky, které mají vliv na přenos signálu se zhoršily. Nepohnula se anténa?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]