Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
možná hloupý dotaz, ale lze na switch Zyxel GS-108B nastavit vstupní IP? Mám tento switch na začátku a za nimi dva routery. Bohužel jen jednu statickou IP.
Děkuji.
Předpokládám, že když nejsou na switchi zezadu přihlašovací údaje, tak tento switch nedisponuje admin menu, tudíž ani nejde nastavit IP adresa na tento switch.
A ještě jeden dotaz - spravovatelný switch přes web ZyXEL GS1200-8 obsahuje možnost nastavení statické IP?
Normálně switch "nahrazuje" velkou svorkovnici, která pospojuje síťové dráty. Prostě (obrazně) jako bys přivedl třeba 8 síťových kabelů a pospojoval všem odpovídající drátky. Tak tento chumel je nahrazen switchem. K čemu by tomu switchi měla sloužit vstupní adresa?
Takže se spíš zeptám: čeho chceš docílit? Máš 1 statickou adresu, zřejmě na vstupu nějakého routeru před tím switchem. Do svého výstupu (teď do switche) ti ten router pouští co?
Ano, to chápu. Ale předpokládal jsem, že lze na některé typy switchů nastavit vstupní statickou IP do internetu.
Posloupnost je: Internet > Switch > Dva routery.
Tím pádem jelikož další statická IP stojí 100 Kč měsíčně, tak je lepší koupit router a vyměnit jej za switch.
Měl jsem tam původně jen starý 100mbps router a nahradil jej za switch 1000mbps. Jen mě před rokem nenapadlo, že budu někdy připojovat druhý router za switch v jiném pokoji :-/ bohužel ze switche je to vyvedené do zdí v bytě, takže nemůžu udělat propojení router za router, oba routery jsou za switchem.
I tak děkuji
Pořád tomu nerozumím. Přímo "na internetu" nejsi. Buď k tobě vede internet telefonním drátem, pak máš v telefonní zásuvce modem/router (na vstupu má tu veřejnou adresu, na výstupu nejspíš už ne) a za něj sis dal switch. Nebo k tobě vede internet vzduchem, pak máš na střeše AP/router (na wifivstupu má tu veřejnou adresu, na výstupu nejspíš už ne) a za něj sis dal switch. Ty si nemůžeš sám nikam nastavovat veřejnou adresu, tu dostane JENOM vstupní bod k tobě (a ten je před tím switchem). Jdi od switche po ethernetovém kabelu směrem k internetu. Tam, kde ethernet skončí a dál bude pokračovat něco jiného (vzduch, telefonní kabel), tam bude něco routovacího a zároveň sídlo tvé veřejné adresy. (Leda bys měl nějakou optiku, nebo něco, tam nevím, jak to mají.)
Nebo jinak: Jaké IP-adresy mají na vstupu (směr WAN) ty tvoje routery?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.