Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová pračka teče, odstoupení od smlouvy

Od: karbanatek® odpovědí: 15 změna:

Zdravím , jsem zde opět s přáním o radu, takže 13.1.2021 jsem zakoupil pračku u Elektroworldu 15.1.2021 doručena a zapojena dle instrukcí .Bohužel nové pračky teče pod dveří asi špatně těsní zavolal jsem na EW a oni mi dali číslo na Beko . Na Beku mi řekli že mi bude volat servis a domluví si návštěvu (sobota). Dnes v neděli jsem si vše rozmyslel a opět zavolal na EW s tím že chci odstoupit od smlouvy a nebo vyměnit pračku za novou opravit pračku nechci oni souhlasili a mají mě v pondělí volat co dál. Teď před pár minutami mi volá servisák z Beka a chce si domluvit návštěvu já mu říkám že chci odstoupit od smlouvy nebo vyměnit pračku a že už ho nepotřebuji a on že musí pračku vidět bez něj neudělám nic . Co mám dělat? Jak mám odstoupit od smlouvy? Na 100 % on bude chtít pračku na místě opravit , jenže já chci pračku novou nikoli opravenou . Děkuji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jurajjuraj*
hodnocení

2x

beko*blee* ... nic vic neni treba

re4zon
hodnocení

1x
Mate dve moznosti. Odstoupit muzete do 14 dnu bez udani duvodu pri nakupu na dalku, nebo v prvnich sesti mesicich kvuli zavade a rozporu s kupni smlouvou. V prvnim pripade to nikdo posuzovat nemusi, ve druhem ano, jestli servis Beko u vas doma je na dohode mezi EW a vyrobcem.
Takze bud mu reknete at nejezdi a odstupte dle prvni moznosti, nebo at klidne prijede a posoudi to, opravovat ho to jednoduse nenechate. A nevim, proc by to mel chtit za kazdou cenu opravit, je to vas vyrobek, ne jeho..
A mimochodem, mozna udelate lip, kdyz si ji nechate opravit. Jestli myslite, ze "nova" je lepsi nez s vymenenym tesnenim, jste na omylu. Je to skladacka a jestli to udela nekdo u pasu nebo servisak doma je uplne jedno. A usetrite cas, zapojovani a stehovani z bytu.
hodnocení

Děkuji za odpověď , jenže servisák byl při volání neoblomný (v případě jen u výměny za novou?).

re4zon
Jak neoblomny? To vam rekl ze to opravi i kdyz nechcete? Spis uz ma stanoveny harmonogram na dany den a nechce se mu resit zmenu. To v zavorce nechapu.
Osobne bych ho nechal prijet, ukazat co je spatne a pak uvidite, jestli vam stoji za to chtit novou pracku. Ani bych se nedivil, kdyby byl jen spatne nasazeny drat co drzi tesneni ve spravne poloze. A kvuli tomu resit vymenu, nevim nevim. Nasazuje to tam nejaky lojza v tovarne a nova pracka bude stejna, jen mu ujela ruka..
hodnocení

V závorce jsem myslel jestliže budu chtít pračku vyměnit za novou ,takže servisák pračku chce asi vidět on mi doslova řekl že ani odstoupit od smlouvy ani vyměnit nelze bez jeho návštěvy .

re4zon
Tak to ma mozna pravdu. Nekdo musi zavadu posoudit a kdo jiny, nez servis vyrobce. Jestli tam zavada bude a reklamace bude opravnena, napise na to protokol a ten pak slouzi jak podklad pro EW, ze jste si to nevymyslel.
hodnocení

Teď jsem znovu volal na EW a odstoupit od smlouvy nemohou bez návštěvy servisáka z důvodů že pračka už byla použitá . Servisák se pokusí pračku opravit na místě , jestliže nebude možná oprava na místě tak mi dají na výběr buď novou pračku nebo vrácení peněz na účet . Hlavně že všude slyším že do 14 dnů můžete odstoupit bez důvodů z kupní smlouvy .

re4zon
Samozrejme ze muzete. Druha vec je, ze prodejce ma narok na uhradu nakladu spojenych s vracenim, pokud odstoupite bez duvodu. A u pracky to muze byt celkem dost. Desinfekce, novy obal, manipulace.
Vykaslete se na to a nechte si to opravit na miste. Min starosti pro vsechny a tutove to bude banalita jako spatne nasazene tesneni. Kdyby vam prodali auto a pichlym kolem, taky nebudete chtit cele nove..

Odsoupit od smlouvy můžete, bez udání důvodů, ale na zařízení nesmí být vidět známky použití.

hodnocení

Bohužel dle vyjádření Electrowordu nemohu bez udání důvodů odstoupit od smlouvy pračka prý byla už uživána.

To jste jim řekl vy, tak to používají proti vám, ale použít zařízení lze, jen to nesmí být na něm vidět. Prostě to musí být ve stavu, jak jste přístroj obrdžel. Zařízení můžete vyzkoušet, ale jak uvádím, použití nesmí být vidět. Vím to od technika Alzy.

re4zon
Kdybyste odstoupil pisemne, dostal byste jinou odpoved. Do telefonu vam lzou, coz sice neni v poradku, ale ani se jim nedivim. Kdyby byla pracka v poradku, nevracel byste ji. A kvuli banalni zavade, kterou zdarma odstrani vyrobce, po nich chcete, aby s tim meli pomerne vysoke naklady. Vy na vymene za novy kus nijak nevydelate, oni dost prodelaji.
hodnocení

Jenže já chci za své vydělané peníze pračku novou a funkční , samozřejmě v době kdy jsem pračku kupoval a to že mi došel vadný kus já nemohu. Zde video točil jsem to já a je to ona beko pračka.

re4zon
A ja vam uz nejmin po treti rikam, ze je to pravdepodobne jen spatne nasazene tesneni. Takze oprava bude nejspis trvat tak minutu a spocivat bude v nasazeni na spravne misto. Jsou lide, kteri by si tohle opravili sami, i u nove pracky. Min prace, nez reklamovat. Tim nerikam ze to mate delat. Servis prijede az domu se na to podivat, kdy si reknete. Mne to prijde jako korektni reseni.
Pockejte si na servisaka a uvidite. Treba to bude neco zavaznejsiho a pak bych pozadavek na novy kus chapal. Ale chtit vymenit neco, co mozna neni ani rozbite, jen je kus gumy spatne nasazeny, to pokladam za zcela neprimerene. A jeste u neceho tak humpolackeho, jako je pracka. Kdyby slo o nejakou jemnou elektroniku, nereknu pul slova..
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi , servisák uznal vadu a že na místě vadu nelze odstranit .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]