Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Supraphon RK 09 - výhybky

Od: rosta07 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mám doma reproduktory Supraphon RK 09. V těchto reprobednách jsem se už trochu "vrtal", takže výhybka není původní. Nyní mám středobasák ARN 567 připojený bez výhybky a výškáč ARV 161 připojený přes 2 paralelně spojené svitkové kondenzátory 3,3 uF (celkem 6,6 uF). Tyto reprobedny rozhodně mají na víc, tak bych chtěl do nich dát nějakou bazarovou výhybku Tesla, u které bych vyměnil kondenzátory. Úplně krásně se nabízí použít výhybku z ARS 820, ale tu momentálně nikdo nenabízí. Koukal jsem na toto: angelicaaudio.cz/...
Cena je podle mě celkem vysoká. Vůbec ale nevím kolik mají podobné výhybky cenu.

Napište mi prosím, co si o této úpravě myslíte, co byste s reprobednama udělali vy a kolik mám maximálně dát za výhybky. Pokud si budete myslet, že cena výhybek z odkazu není zas až tak vysoká, tak napište, jakou vzít.

Předem děkuji za všechny odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Dotaz je velmi naivní.Aby vyhýbka fungovala správně,musí být jako pasmová propust navržena na konkrétní reproduktory.celková citlivost v dB je dána způsobem zapojení reproduktoru spolu s výhybkou.Poučení o chování reprosoustav je zde"

repromania.net/...

JABRAKA

rosta07
hodnocení

Výhybka z ARS 820 je bez problému použitelná v RK 09, protože oba typy jsou osazeny stejně. Rozdíl je jen ve výhybce a v konstrukci ozvučnice. Výhybky z odkazu (jen některé) by měli být také bez problému použitelné v RK 09.

jabraka*

Rosťo,ale chceš také měnit basáček!Kromě toho pokud nejsou ve výhybce použity elektrolytické kondenzátory,není kondy potřeba měnit.Ty svitkové nemění kapacitu s dobou.

rosta07
hodnocení

Proč bych měl měnit basák? Dělící kmitočit u této výhybky (ARS 9205) je použitelný i u RK 09 (ARN 567). Jinak kondenzátory tam jsou krabicové a ty ještě chvilku vydrží.

Elektrolytycké kondenzátory se v reprobednách nepoužívají (nedoporučují použít), protože vlivem změny elektrolytu nemají stálé parametry.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]