Dobrý den, potřeboval bych do řadové garáže ve městě napojit elektriku, která tam kdysi byla. V rozvaděči jsou namontované 2 elektroměry. Vyhoví mi ČEZ namontovat ho hned vedle na jedno z míst? Děkuji
Nevyhový. Tento elektroměrový rozváděč nesplňuje připojovací podmínky pro připojení domácností k distribuční soustavě. Nesplňuje stanovené krytí ani stanovené rozměry (možná ani stanovené umístění, to není z fotky patrné).
Při zhotovení nového odběru musí odběrné místo splňovat nové připojovací podmínky.
Dobrý den, elektrika tam dříve již byla připojená, místa pro další elektroměry tam také jsou. Není tady někdo kdo se tím živí aby mi řekl jak to prosím je, ne jen hádat Děkuji
To je jasné, tento postup znám, řeším podobné několikrát do roka, ale dotaz zněl jinak. Dejte žádost na ČEZ distribuci a pak jak jsem 2x popsal.
Pokud jde opravdu jen o to, zdali to namontují do tohoto rozvaděče, na to nepotřebujete žádost na ČEZ distribuci, ale elektrikáře a revizáka, který to umí rozeznat.
marei
Opravdu to tak není, musí se nejprve podat žádost o připojení na ČEZ a ten rozhodne, zda mi tam elektroměr osadí, nezáleží na tom že mi to elektrikář nachystal.
Jsou tam již zapojené elektroměry. Volné místo tam je také. Pouze rozvaděč vyčistit od listí a pavučin. Musíte tam mít udělaný přívod a nevím jak ho potáhnete přes sousední garáže - je nutný souhlas vlastníků garáží. Tam je asi největší problém.
ČEZ souhlas udělí a také vám sdělí jestli potřebujete revizní zprávu.
Dobře žádost nechám na majiteli. Jelikož je garáž až je konci řady, bude potřeba okolo 20m kabelu. Do ele.měru i z něj musí jít CY6. Nestačil by odvod do garáže Cyky-J 3x4? Jde mi o to, jestli mohu při přípravě udělat za ele.měrem přechod ve svorkách RSA z 3x6 na 3x4? Bylo by to však za zaplombovaným plechem aby se na to nikdo nemohl napojit. Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.