Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhoví ČEZ při montáži elektroměru?

Od: marei odpovědí: 14 změna:
Dobrý den,
potřeboval bych do řadové garáže ve městě napojit elektriku, která tam kdysi byla.
V rozvaděči jsou namontované 2 elektroměry.
Vyhoví mi ČEZ namontovat ho hned vedle na jedno z míst?
Děkuji

Vyhoví ČEZ při montáži elektroměru?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

To se asi budete muset zaptat toho ČEZu, a ne nás,.

radis
hodnocení

1x

Nevyhový. Tento elektroměrový rozváděč nesplňuje připojovací podmínky pro připojení domácností k distribuční soustavě. Nesplňuje stanovené krytí ani stanovené rozměry (možná ani stanovené umístění, to není z fotky patrné).

Při zhotovení nového odběru musí odběrné místo splňovat nové připojovací podmínky.

hodnocení

0x

Čez distribuce Vám elektroměr připojí, pokud ČEZu prodej (nebo jinému obchodníkovi) předložíte platnou revizi tohoto rozvaděče.

To znamená, oslovíte elektrikáře, aby Vám rozvaděč připravil pro revizi a popřípadě i jí zařídil. Tak to bude pro Vás nejjednodušší.

marei
hodnocení

Dobrý den, elektrika tam dříve již byla připojená, místa pro další elektroměry tam také jsou.
Není tady někdo kdo se tím živí aby mi řekl jak to prosím je, ne jen hádat :(
Děkuji

Z obrázku Vám to nikdo nesdělí, musí přijít na místo, tak jak jsem Vám popsal.

Nejdříve sežeňte elektrikáře, revizáka a konec čez.

marei
hodnocení

Nemáte pravdu, volal jsem na ČEZ a u nich je potřeba nejprve podepsat žádost o připojení, pokud jí vyhoví nebo zamítnou se pak pokračuje dále.

To je jasné, tento postup znám, řeším podobné několikrát do roka, ale dotaz zněl jinak. Dejte žádost na ČEZ distribuci a pak jak jsem 2x popsal.

Pokud jde opravdu jen o to, zdali to namontují do tohoto rozvaděče, na to nepotřebujete žádost na ČEZ distribuci, ale elektrikáře a revizáka, který to umí rozeznat.

marei
hodnocení

Opravdu to tak není, musí se nejprve podat žádost o připojení na ČEZ a ten rozhodne, zda mi tam elektroměr osadí, nezáleží na tom že mi to elektrikář nachystal.

asi každý žijeme jinde. Už jste to zjistil ne čezu, zdali Vám to připojií?

marei
hodnocení

Nejspíš má každý jiné informace.
Na vyjádření žádosti má ČEZ 30dní a to rozhodne, zda to povolí nebo ne.

guma
hodnocení

0x

Jsou tam již zapojené elektroměry. Volné místo tam je také. Pouze rozvaděč vyčistit od listí a pavučin. Musíte tam mít udělaný přívod a nevím jak ho potáhnete přes sousední garáže - je nutný souhlas vlastníků garáží. Tam je asi největší problém.

ČEZ souhlas udělí a také vám sdělí jestli potřebujete revizní zprávu.

marei
hodnocení

Prosím ještě mě zajímá, zda si připojení může vyřizovat nájemník co je v garáži nebo to musí být majitel garáže?
Děkuji

hodnocení

0x

V prvé řadě oslovte majitele, jako nájemník s tím nemáte co do činění. Majitel musí vše dojednat na ČEZu.

marei
hodnocení

Dobře žádost nechám na majiteli.
Jelikož je garáž až je konci řady, bude potřeba okolo 20m kabelu.
Do ele.měru i z něj musí jít CY6.
Nestačil by odvod do garáže Cyky-J 3x4?
Jde mi o to, jestli mohu při přípravě udělat za ele.měrem přechod ve svorkách RSA z 3x6 na 3x4? Bylo by to však za zaplombovaným plechem aby se na to nikdo nemohl napojit.
Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]