Nejste přihlášen/a.
Chtěl jsem vyměnit zadní kryt na Sony Xperia Z2. Mám za sebou uz několik telefonů po opravě displaye nebo baterie ale tenhle paradoxně nejlehčí úkon se nezdařil a poškodil jsem kabely vyznačené na obrázku. Potřebuji zjistit co by to mohlo být? Mobil jde zapnout ale nomohu zkusit telefonovat protože si nechal majitel simku i s rámečkem. Bojím se aby to nebyl mikrofon nebo nějaký bluettoth modul nebo wifi apod. docela jsem mrzutý z toho děkuji za dobré odpovědi
to kulaté mezi kroužky je vibrátor. K němu pravděpodobně vedl poškozený kabel vpravo. Kam vede ten druhý lze jen hádat, ovšem mikrofon někde v těch místech určitě bude a nevypadá to, že by tam vedl ještě nějaký kabel kromě toho koaxiálu vpravo dole, což je anténa.
Mikrofon a další věci můžete vyzkoušet i bez SIMky, zkuste vyťukat na číselníku *#*#7378423#*#* a mělo by se zobrazit testovací menu, kde lze otestovat snad vše co mobil má. Pozor, mikrofony jsou v telefonu pravděpodobně dva - jeden nahoře a jeden dole. Spodní to běžně bere při hovoru, horní při hlasitém hovoru přes reproduktor.
zkuste v tom testu tedy jak microphone, tak secondary microphone
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.