Nejste přihlášen/a.
Pěkný den,
mám vysavač do ruky na baterie, kterým vysávám gauč od kočičích chlupů. Má přídavný rotační kartáč, který tomu velmi pomáhá. Problém je, že rukojeť hodně kope při vysávání a já přemýšlím jak to vyřešit.
Kolem rukojeti jsem dal měděný pásek a kabelem jej spojil s uzemněním zásuvky. Rukejť však dále kopala.
Tak jsem si řekl, že asi nekope rukojeť mě, ale naopak já ji. Spojil jsem tedy měděný pásek na rukojeti kabelem s měděným páskem na ruce a dále i s kolíkem v zásuvce. Přestože by mělo mít nyní vše stejný potenciál, stále to kope. Když držím rukojeť trochu měně, kopou větší a delší jiskry, když ji držím pevně, kopou kratší a slabší. Ale spojení potenicálů nic nevyřešilo a já se ptám proč?
Je tu někdo kdo zná principy statiky, jak se řeší ochrana, vybíjení apod? Zajímá mě to z obecněho hlediska, co se kam vybíjí, jak to poznat, měřit apod.
Díky za každou reakci k tématu.
Dobrý den, já bych to rychle vyřešil tak, že bych si vždy před vysáváním vzal suché pracovní rukavice. Zkuste si to a napište, jestli vysavač stále "kope". Je to opravdu vysavač na baterky nebo s dobíjecím akumulátorem? Ovšem, nějaké propojení se zásuvkou bych ani nezkoušel. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.