Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na harddisk Adata 1TB, který při nahrávání ze satelitu modře bliká, proč někdy při nahrávání bliká červeně? Pořad je nahraný v pořádku a neseká se. Upozorňuje to na něco nebo jaký to má důvod, setkal jste se s tím někdo. Děkuji
Tvoje otázka je správná ale hodně neúplná. On totiž každý disk musí být vestavěný v nějakém zařízení a to zařízení azse má nějaké označení. Pevný disk sám o sobě na sobě žádné barevné diody nemá (nebo já takový disk neznám.
Takže zkus najít označení zařízení, ve kterém je disk vestavěný. K tomu zařízení bys také mohla mít návod a tam snad bude popsáno, co znamená jaká barva u diody pevného disku.
(Může to signalizovat problémy s diskem, může být problém s napájením, problém při zápisu dat nebo jakýkoliv jiný problém).
Tak jsem si na stránkách adata našel nějaký disk 1TB.
V popisu je uvedeno:
modré trvalé světlo signalizuje napájení
modré blikající světlo signalizuje přenos dat
červené blikající světlo signalizuje snímač otřesů (možné poškození disku)
červené svítící světlo signalizuje závadu disku
Našel jsem to v angličtině a můj popis zde je volný překlad.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.