Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám : Televize UE32T5302 z roku 2020 - v záruce.
Občas ( asi tak 2x za měsíc ) se mi při zapnutí na ovladači TV stává, že je zcela rozmazaný obraz.
Ovladač tedy vypnu a zapnu znova, obraz již pak vždy perfektní.
Není možné , že je špatný ovladač k TV?
Když TV skvěle běží, tak se nikdy nestane, že by se obraz takto sám rozmazal. Stává se to jen občas při zapínání TV.
Nemá náhodou zde někdo s tím také takové zkušenosti? Nebo nějakou radu, proč se tak děje?
Nebo to mám řešit jako reklamaci?
Jenom nevím zda případně reklamovat ovladač či TV.
Děkuji za případné odpovědi.
tohle je klasický projev interference nebo rozkmirání některé komponenty, jako vstupní díl, nebo anténní zesilovač...není poblíš nějaká BTS, nebo ti to může udělat i mobil
Anténní zesilovač je15cm za televizí na stolku s televizí. Mobil v místnosti u televize nikdy není. Od televize asi 2,5m je na poličce přenosný telefon-pevná linka. Základová stanice pevné linky je ve vedlejší místnosti . Kabel k pevné lince je veden u stropu na protější zdi od televize asi 3,5m.
Tak asi ten anténní zesilovač pro pokojovou anténu. Tak jej posunu o 1m vlevo mimo televizi a uvidí se co bude.
Prvně mne napadlo, že moc často uklízíte a při úklidu pohnete nějakým kabelem. Takže zkontrolujte připojení všech kabelů u televize a na druhém konci kabelu.
Další možností je půjčit si od někoho televizi a sledovat je stli se ta závada projeví. Pokud bude problém i na nové televizi, tak pak je problém někde třeba v satelitu nebo settopboxu.
Pokud se zapůjčenou televizí bude obraz bez vad, tak potom vaše televize asi pomalu odchází.
Mi to připadá, jako kdyby na televizi byla nastavená špatná vysílací norma. Tam se obraz takovým způsobem deformuje a mění se barvy.
A abyste vyloučila závadu dálkového ovládání, tak můžete zapínat televizi tlačítkem přímo na přístroji.
"...můžete zapínat televizi tlačítkem přímo na přístroji".
Nevím jak konkrétně na tazatelově televiti, ale já na svých 2 novějších televizích (různých výrobců) už žádná ovládací tlačítka nemám. Ovládání je výhradně přes dálku.
Na TV žádné tlačítko pro zapnutí není.
Proč se závada nevyskytne i při dalším okamžitém zapnutí , kdyby odcházela televize?
Při této závadě nefungují tlačítka pro přepínání kanálů. Jenom lze TV vypnou červeným tl. na ovladači k TV.
Kdyby byla vadná televize, tak by měla snad tlačítka ke změně programu fungovat, ne? Připadá mi, že je vadný ovladač z tohoto - nefunkční tlačítka při mázlém obrazu.
Závada je v televizi, ovladač by tohle neudělal, ten má vliv jen v okamžiku stisku tlačítka. Určitě reklamovat. Ovšem pokud se závada objevuje jen občas, bude problém jí prokázat.
Nepředpokládám, že u takhle nové televize máte settopbox.
pavlos - To by samozřejmě mít mohla, ale není moc pravděpodobné, že by rok stará teleize neuměla DVBT2.
TV umí DVBT2 a settobox tedy nemám, ale mám stále stejnou pokojovou anténu, kterou jsem měl již na DVBT, pak jde signál ze satelitu.
Takže to funguje tak : zapnu na dálkovém ovladači od televize televizi a naskočí program, který byl naposledy na pokojové anténě.
Tu anténu mám na skříni asi 1m od TV, protože mám přímý pohled na Černou Horu. Během asi 30s se program sám přepne na program na satelit, ten který byl poslední. Nyní mohu buď na dálkovém ovladači k TV přes tlačítka měnit programy nebo to mohu měnit i na dálkovém ovladači k satelitu.
Televizi si půjčit nemohu, Nemám kde a těžko by se někdo takový našel, jsme malá obec. A je to prakticky stejně nerealizovatelné. To bych ji tu musel mít alespoň 3 měsíce, aby se to pozorovalo déle.
Na kabely se nešahá, jsou za televizí, kde se neuklízí právě kvůli těm kabelům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.