Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím radu. Dnes mi přestali fungovat 2 plotýnky na sklokeramické desce. 2 funguji normálně a sporák neni vestavěný a jde jinak zapínat normálně a všechny jeho funkce taky fungují. Něco tam při vaření prdlo, protože se ozvala rána než ty plotýnky přestali jít. Zkontroloval jsem hlavní jistíče v rozvaděcí skřínce a všechny fungovali, žádný nespadl.
Díval jsem se i do zapojení sporáku a tam je taky všechno v pořádku. Myslím, tím že kabely jsou nevytržené a vypadá to, že je vše zapojeno tak jak má být. Nevidím nic uvolněného. Opravař říkal, že mám zkontrolovat hlavní jistič a kabely. Zda jsou v pořádku. Tak jsem je s vím laickým okem zkontroloval a nic jsem nenašel. Budu mu zase volat.
Mně se spíš jedná o zkušenosti. Čím by to mohlo být? Možná příčina. Jinak sporák má asi cca 10 let..
Děkuji za rady.
stejný problém máme po 10letech s Brandtem, přestaly jít 2 plotýnky (za sebou) opravář odstranil desku,pod ní je vždy pro 2 plotýnky "základová deska" ,která se bohužel už nedá sehnat ani opravit. Takže vaříme na zbývajících 2, což nám důchodcům až tak nevadí. Problém je v tom, že máme otvor v lince 60 cm a manželka chce bilý a ten na trhu zkrátka v indukci není.
Je to pokazene. Na dialku bez merania a rozobrania nikto nepride s inym nazorom. Po 10 rokoch nic prekvapujuce. Je to infracerveny alebo indukcny ohrev?
píše sklokeramika...může to být porucha...ale čeho? ...no sporáku...a dále?...koule neodpovídá...dovezte sporák, uvidíme, možná i opravíme...typ, výrobce?
Výrobce MORA:
TYP:3475.1E00
Ohřev je infračervený. Kromě 2 plotýnek nesvítí ani 2 upozorňující diody, které mají uživatele upozornit, že plotýnka horká.
Zbýle 2 diody k plotýnkám, které fungují problikávají a svítí slabo.
Na str.2 je schéma zapojení, ale je to pro "fyzický kontakt"se sporákem, na dálku můžeme hádat a po opravě servisákem vyhodnotíme odpovědi; a vy odměníte nejlepšího...může být přepálený některý vodič, vyhřátý plochý kontakt,...atd
Tak tak, zítra budu volat opraváří. Zeptám se na radu. Dnesku už se mu nedovolám... Popíšu mu problém, on bude mít doplňující otázky a uvidím, co z toho bude..
Pokud to nespravý on nebo nebude ochotný přijet, volám elektrikářům.
Možná by to chtělo proměřit, zda tam jde proud/napětí. Nevim, nevyznám se v tom. Proto radši zavolám odbornou pomoc, než se v tom vrtat a něco zkazit.
Vím tako, že na dálku mi samozřejmě neporadí. Nemá věštěckou kouli. Závad může být víc měl by přijít a přesvědčit se na místě,co to může být.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.