Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výstup pro sluchátka z TV

Od: dex® odpovědí: 34 změna:

Prosím o pomoc s připojením bezdrátových sluchátek k TV. Když připojím sluchátka (sluchátka radiový přenos -není možné bluetooth připojení) jackem k příslušné zdířce v TV, jde mi zvuk pouze do sluchátek a reproduktory v TV se vypnou. Jde mi o to, abych mohl sledovat zvuk současně v TV i ve sluchátkách (pro moji paní - hůř slyší). Chtěl jsem to řešit pomocí připjení přes cinch (R+L) v zadním panelu TV, ale v takovém případě do sluchátek zvuk nejde. Je řešení? (jsem naprostý laik), děkuji za pomoc.

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Typ televize? Výrobce?
doplněno 10.01.21 22:04:

Standardní SCART zásuvku na zadní straně tv nevidím, je tam pouze malá Samsung EXT(RGB); a podle toho, co se mi podařilo zjistit, je to pouze vstup...k tv je přiložena jednosměrná redukce na běžný SCART pro připojení externích zdrojů signálu. Takže o funkčnosti sluchátek s využitím SCART u tohoto typu tv pochybuji...Druhým řešením je použití digitálně analogového převodníku, popis zde...dříve jsem dával i odkaz, kde ho je možno i koupit...záleží na tazateli, jak se rozhodne...zda riskne a koupí SCART, nebo...optiku...

doplněno 10.01.21 22:05:

A ještě jednou odkaz...

dex®
hodnocení

TV Samsung UE46ES6710

Takže ten má optický výstup...a pokud máte drátová sluchátka s regulací hlasitosti, pak převodník optika /.... Pokud nebude něco jasné, pište...

Teď čtu ještě jednou otázku...máte tedy "radiová sluchátka", takže ten výše uvedený převodník...nebo i od jiného výrobce; nebude problém...

dex®
hodnocení

Prosím, můžete mi vysvětlit, proč mi nejde ve sluchátkách signál z TV, když připojím cinch do výstupů v TV a druhý konec (jack) do vysílače sluchátek? Bude ten převodník fungovat? (Abych zbytečně neutratil dalších cca 700,- a byl zase tam, kde jsem nyní...) Mým cílem je zároveň poslouchat výstup z reproduktorů televize a moje paní, aby mohla zvuk poslouchat ve sluchátkách, děkuji. Omlouvám se za pozdní reakci, nebyl jsem u PC

A nejsou náhodou ty cinch na televizi audio vstupy (ne výstupy, jaké potřebujete)? Tedy na připojení signálu z jiných zvukových zařízení? Já tam vidím pouze výstup na sluchátka (které vypnou repro) a DIGITAL AUDIO OUT OPTICALL . Zkuste nafotit zadní část s výstupy cinch, mám totiž špatně čitelný návod...vidím nad cinch AV IN...

dex®
hodnocení

Jestli mohu, tak Vám pošlu fotku, ale nevím, jak to stihnu, snad do tří hodin...Děkuji za trpělivost, jakou se mnou máte.

dex®
hodnocení

Máte pravdu - ty cinche jsou opravdu vstupy (posílám Vám 2x fotky). Jsem teď bezradný, co s tím - mohl byste mi vysvětlit, jak by měl fungovat ten převaděč, který jste mi navrhl? Sluchátka mám SONY MDR-RF895RK (je u nich v reklamě mylně uvedeno, že se dají připojit pomocí bluetooth - není možné, což potvrdil i prodejce)

Výstup pro sluchátka z TV
Výstup pro sluchátka z TV #2
Převodník převádí digitální signál z optického audio výstupu na analog...kabely by měly být přiložené. A zapojíte se pak do cinch nebo Jack 3,5mm...a dál už víte. Mně to na Samsungu řady 5 funguje bez problémů...

BT sluchátka, i když s touhle TV komunikují (mám taková rovněž), při volbě spojení TV se sluchátkami BT ovladačem, se u TV Samsung opět vypíná zvuk reaproduktorů. Takže toto, pro vás vhodné řešení není.*nene*

dex®
hodnocení

Rozhodl jsem se pro převodník DAC Fiio D03 Taishan. Můžete mi poradit, jaký optický kabel (jaké koncovky) mám mít? Díval jsem se na výstup z TV a nepoznám, jakou koncovku tam mám zapojit. Dík

prikld1

Ty se bojíš odšroubovat kryt a elektricky spojit dva rozpínací kontakty v jacku a chceš se vrtat v něčem čemu vůbec nerozumíš. Zahoď to.

dex®
hodnocení

pro nonek : přikládám ještě 2x foto opt. vstupu

Výstup pro sluchátka z TV #3
Výstup pro sluchátka z TV #4

Z popisu převodníku v balení optický kabel, napájecí adaptér takže vše potřebné...propojíte tv s převodníkem dodaným optickým kabelem, do převodníku připojíte základnu sluchátek, a zprovozníte.

Takže omluva, ne všichni dávají optický kabel v příloze; pokud není v popisu, pak t řeba tento. Podívejte na koncovky, tak mají vypadat...a na optickém konektoru tv je taková záslepka, krytka, která se sklopí při vsunutí konektoru (musíte koncovku vkládat ve správné pozici)

Tady převodník a optický kabel tento nebo tento

dex®
hodnocení

Děkuju, jdu objednat...

hodnocení

0x

Pokud vím, tak jedině televizory Philips mají nezávisle regulovaný sluchátkový výstup. Mám stejný problém s televizorem Toshiba. Po skončení záruky to bude řešit vyskratování rozpínaných pinů na konektoru. Do té doby to řeším adaptérem bluetoth-> audio, na který je napojena vysílací stanice VF sluchátek a posloucháme sluchátky oba.

josefn
...ano, Philips má současně s Tv nezávisle regulovaný výstup na sluchátka, ALE pouze drátová. Což je v podstatě k ničemu.
Pořiďte současnou TV od TCL a máte tam oba typy sluchátek se současným poslechem z TV a samozřejmě nezávisle regulované.
Jen u toho BT je mírné zpoždění signálu. Nevím, zda je to tou TV anebo mými již staršími sluchátky. Ale jelikož je tomu tak i když přes BT spojím TV s receiverem, tak to bude prostě vlastností toho přenosu, když ta zařízení nepouživají kodek, který si pak toto umí ošéfovat...

hodnocení

0x

Mozno pomoze soundbar pripojeny cez optiku alebo HDMI, cim sa vyriesi odpojene repro vnutri TV.

hodnocení

0x

Já jsem to řešil soupravou bezdrtátových sluchátek s vlastní vysilačovou jednotkou. Vysilač, (ten stojánek na obrázku) jsem umístil za TV a nastavil na odposlech. Vysilač snímá zvuk z reproduktorů TV, na zadní straně. Sluchátka pak jsou napojena bezdrátově na ten vysilač a je možno si u nich lokálně ovládat hlasitost. Pochopitelně na tuto hlasitost ale má i potom ovládání hlasitosti vlastní TV. Pokud je ovšem větší hluk i v místnosti, od jiných zdrojů, i tento hluk se do vysilače a sluchátek přenáší. Pak je potřeba ten vysilač umístit do vhodného místa těsně za TV a odhlučnit jej, od vnějšího prostoru, protihlukovými prostředky (molitan a podobně). S tím si musí člověk trochu "pohrát".;)

tvhity.cz/...

prikld1
hodnocení

0x

Není nejjednodušší vyřadit rozpínací kontakt u jacku v TV?

Souhklas. Ovšem může nastat problém při případné reklamaci jiné závady v době záruky.*hi*

prikld1

To je sice pravda, jenže tato TV je jistě staršího data. Vloni jsem vybíral Samsung a snad žádná neměla sluchátkový výstup. A taky v dnešní nabídce TV od Samsungu není obrazovka 46 palců

Díval jsem se na recenze této TV. Jsou z roku 2012, takže hodně starý model.

dex®
hodnocení

jak mám vyřadit rozpínací kontakt u jacku v TV?

prikld1

Odšroubovat zadní dekl a nalézt Jack. Možná bude v tom deklu. K jacku vedou jistě dva dráty. Ty stačí elektricky propojit a TV bude hrát pořád. Pokud zastrčím konektor tak se ještě připojej sluchátka. Pochopitelně vytáhnout šňůru že zdi.

No ony tam budou tři dráty. Nalézt ty dva které se kontaktem přerušují.

dex®
hodnocení

dík, asi to zkusím - ještě mi vrtá hlavou, zda po tomto zásahu mohu do toho konektoru zapojit sluchátka

prikld1

Když se nebudeš vrtat přímo v tom konektoru tak proč ne. Stačí propojit ty správné dva dráty mimo konektor. Mohou a nemusejí mít stejnou barvu. Jsou to ty dva, co vedou na rozpínací kontakt v konektoru. Ten třetí je asi přiletován na tělo konektoru.

Ale pozor, aby jsi nepropojil funkční přívody s "kostrou" jacku, který je druhým potenciálem! Mohlo by dojít k poškození výstupu zvuku. Nutno propojit pouze vodiče na rozpínacím kontaktu!

dex®
hodnocení

Jé, tak na to asi nestačím, resp. nepoznám to...

hodnocení

0x

Řešil jsem stejný problém a vytáhnul jsem zvuk ze scart zásuvky .A výše uvedený model tv scart má.

Třeba pomocí této redukce za 69 Kč ,ale dělají se i s kabelama.

Výstup pro sluchátka z TV #5
dex®
hodnocení

Díky, dám na Vás, snad to bude fungovat...

prikld1

Tak jednoduché to nebude. Tvoje sluchátka jsou jistě vybaveny Jackem a tady máš činče. Úprava bude ještě složitější. Sehnat konektory a správně zapojit.

hodnocení

0x

Datart ,Alza , Elektro world-všude tam se dají sehnat a stojí kolem 60 Kč

Výstup pro sluchátka z TV #6

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]