Zdravím, mám zdroj z PC, který bych chtěl použít protože má 12V výstup. Když připojím žárovku na výstup 5V, tak svítí, když na 12V tak bliká, něco je špatné. Nevíte čím by to mohlo být? Žárovka je na 12V. Děkuju
Zdroj má proudové omezení, nezvládne proudový náraz při rozsvícení žárovky, jde do útlumu a zkouší to znovu. Některé zdroje požadují zátěž i na větvi 5V
PC zdroje su trosku narocne na pouzitie, su tam rozne zavislosti medzi vystupmi. Aky je ucel tych 12V? Aky spotrebic, aky vykon? Pre 12V je siroka skala zdrojov pre LED pasy, nie su ani drahe.
Zdravím, já chtěl zdroj používat na napájení autorádia, chtěl jsem vyzkoušet jestli je funkční na žárovku 12V/21W a začala jen blikat, zkoušel jsem více 12V výstupů na zdroji a všechny pulzovali. Můžu ještě zkusit zatížit výstup s 5V, jestli jsou takové podmínky? Děkuji
Zkuste dát aspoň nějakou zátěž na 5V větev, mohlo by to pomoci. Ikdyž je pravda, že všechny zdroje, se kterými jsem něco bastlil, tohle nevyžadovaly a v pohodě fungovala i 12V větev bez použití jiných.
nejpravděpodobnější důvod je malý odpor vlákna ve studeném stavu a tím přetížení zdroje. Změř si odpor žátovky multimetrem a budeš se divit jak je malý...pak si dopočítej nárazový proud pro 12V a budeš mí jasno...
Skusaj to s odpormi, nie so ziarovkou a daj odpory na 3.3V, 5V aj 12V vetvy, staci povedzme 100mA, nech to prilis nekuri. Este tie zdroje maju vystup "power good", tam je ake napatie? Ten vystup signalizuje, ze su vsetky napatia spravne.
Zdroj potrebuje zatizit 12v i 5v vystup, jinak vypina, protoze pro zatezi jednoho vystupu vyleze napeti na druhym a vybavi ochrana. Je rada navodu, jak to hlidani upravit a pak lze i jeden vystup zatezovat maximalnim proudem, klidne rozsviti i 100w zarovku (ohrat vlakno pomuzou kondiky na vystupu). Akorat pak opravdovy pretizeni zdroj snadno odpali. A klidne pak jde i regulovat napeti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.