Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čtečky knih - půjčovna

Od: glomba® odpovědí: 7 změna:

Knihovna nabízí vypůjčování e-knih a ve své nabídce uvádí, že lze použít:

ZAŘÍZENÍ, do kterého můžete e-knihy eReading stahovat:
čtečky eReading.cz (START2, START3, 4 Touch Light)

telefony a tablety s operačními systémy Android a iOS

Tak nevím, zda lze použít jen tyto uvedené čtečky nebo i jiné. Čtečku jsem nikdy neměla, ale situace mě k tomu nutí a nerada bych udělala chybu, že bych si koupila nějakou nevhodnou. Děkuji za radu

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Kupte si Pocketbook nebo Kindle, a vykašlete se na knihovnu. Jedna z nejlepších knihoven u nás je uloz.to

(stahování pro vlastní osobní potřebu je u nás chválabohu ještě legální)

mate59
hodnocení

0x

Já mám stáhnuté na tablet a ok.

hodnocení

0x

Podporované textové formáty: TXT, PRC, CBZ, FB2.ZIP, DJVU, RTF, CHM, PDF, ACSM, CBR, DOCX, HTM, EPUB, HTML, FB2, DOC, MOBI. Tato čtečka, neuděláte chybu...mám ji doma.

hodnocení

Už jsem z toho totální magor. Na mobil se mi podařilo všechno hladce, ale čtení na mobilu se mi nelíbí, tak jsem si pořídila čtečku Poketbook Touch HD 3 a nemohu se s ní domluvit. Nemyslím si, že bych byla úplný technický antitalent, ale tady mi nejde nic, nemohu se přihlásit na eReading, i když registraci tam mám a tím pádem si nemohu nic stáhnout do čtečky. Musím asi počkat, až se objeví nějaký šikulka, který mi to nastaví. Na dálku to asi s nikým nepořeším a štve mě ten pocit bezmoci. Tak jsem si polamentovala...

Stáhněte si knihy (ideálně ve formátu epub) do počítače. Pak k němu připojte čtečku přes USB kabel a ty knihy do ní nakopírujte (bude tam složka "books" nebo tak nějak).

Druhá, krajní možnost, je otevřít manuál a postupovat podle něho (omlouvám se za jízlivost :) )

hodnocení

0x
No, řekl bych, že potřebuje zařízení, které se umí přihlásit k eReading.cz. Vyjmenované to umí určitě, aplikace pro telefony a tablety taky. Vaše čtečka to možná neumí. Protože VYPŮJČENÍ určitě neznamená, že si budete moci stáhnout soubor s knihou a dát ji do libovolné čtečky, ale půjde jen o nějakou časově omezenou online výpůjčku.
hodnocení

No to mě také napadlo, ale už jsem byla dost otrávená, že jsem to nezkoušela. Máte pravdu, přes eReading je napojena knihovna se svým katalogem eknih a ty si lze na dobu jednoho měsíce vypůjčit, pak se vymažou. Knihovna má na svých stránkách také zobrazen postup, ale s takovou situací se tam nepočítá. S tím manuálem jste mě rozesmál, je k tomu jen tzv. rychlý průvodce v x jazycích, ale ten obnáší popis tlačítek, způsob zapnutí přístroje, nabíjení, přizpůsobení, restartování. Plná verze uživatelské příručky je údajně na oficiálních internetových stránkách, snad tam bude i česky. Momentálně mám jinou práci, ale zkusím to přes ten počítač, snad budu úspěšná. Nicméně vám děkuji, že jste reagoval, většina lidí by se na to vykašlala. Pro ty o generaci (a více) mladší je obsluha těchto věcí naprostou samozřejmostí. Moje desetiletá vnučka mi ukazuje věci, které neznám, protože jsem kdysi spadla "doprostřed rybníka" a učila se metodou pokus omyl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]