Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Akumulátory Made in Japan

Od: aloisb® odpovědí: 12 změna:

Dostal jsem s bezdrátovým zvonkem tyto AAA akumulátory : eneloop - PANASONIC 8K-4MCCE, Ni-MH, na kterých je napsáno : " Ready to use Rechongeable battery". Pokud vím, tak "ready" znamená "připraven", takže jsou tyto akumulátory nabíjecí nebo ne? Díky předem za rady.

doplněno 06.01.21 11:44:

Děkuji všen za vysvětlení, už vím, co znamená to "ready". Zmátlo mě jak jsou označovány třeba televizory - "Ready Full HD"- to není skutečné Full HD rozlišení !

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makk
hodnocení

6x

Enelopy jsou nabíjecí, to "ready" znamená, že jsou připraveny k použití, tedy že není nutno před prvním použitím nabíjet. Tyhle články mají minimální samovybíjení a mám s nimi opravdu dobré zkušenosti, v přístrojích s malým odběrem je mám několik let bez nabíjení a stále drží.

asd1
hodnocení

5x

"Ready to use" bývá novější/ lepší typ NiMh akumulátorů s nízkým samovybíjením, obvykle se prodávají už nabité.

Jsou i v Lidlu, 4 baterky za kilo a jsou kvalitní.

hodnocení

3x

Jsou nabíjecí a při vybalení jsou připraveny ihned k použití (nemusí se nejprve dobít).

Ni-MH (nickelmetalhydride) je nabíjecí článek

hodnocení

0x

Akumulátory "Enelop" parří mezi ty lepší. Nabité vydrží i několik měsíců. Mám 6 ks z roku 2011 a nepozoruji výraznější pokles kapacity (ovšem nepoužívám je příliš často).

doplněno 06.01.21 12:21:

makk - Já to nikdy tak dlouho nezkoušel. Protože je používám jen občasně, vždycky je před použitím pro jistotu šoupnu na nabíječku, aby mě to někde nezaskočilo. Ty měsíce mám vyzkoušené.

makk

Měsíců? Mám je třeba v tonometru 8 let bez jediného dobití, tonometr se používá průměrně 1x týdně. Naprostá spokojenost.

8 let v tonometru? To máš tonometr bez kompresorku s balonkem, ne? Pak ten LCD displej nežere skoro nic.

gumidek - Jde o samovybíjení (nabité uskladněné nepoužívané akumulátory), nikoliv o vybíjení spotřebičem. Pokud jsou v nepoužívaném tonometru, dají se při dobré vůli za uskladněné považovat.

makk

gumidek: Ne, je s kompresorem, sám se divím, ale fakt jsem je ještě nenabíjel. Někdy ten tonometr nepoužiju třeba měsíc, ale někdy zas třeba 5x za den, ten týden v průměru je odhad. Oni tak jsou 4ks tak asi až tak velký proud není potřeba.

Makk tak to čumím. No já je krmím do čelovek a blesků foťáků. Prostě nejlepší baterky :)

makk

Já už taky jiný nekupuju, AAA nejsou tak dobrý, ale AA výborný.

motak
Ikea ladda jsou pry enelopy za lepší cenu...
makk

Jj, technologie stejná, ale odzkoušeno nemám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]