Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračka - rozdíl mezi programem bavlna a syntetika?

Od: kamaz007 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, dokážete někdo říct, v čem je u pračky rozdíl mezi programy "bavlna" a "syntetika"?

Oba dva programy mají po zvolení nastaveno 1200 otáček a 40°C.

Ten rozdíl bude třeba v odlišné době namáčení a máchání prádla protože třeba bavlna saje víc vodu než syntetika?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Rozdíl by mohl být, kolikrát celkem se buben otočí za celou dobu praní.

kepler*
hodnocení

0x

Ano, syntetika nasaje vody méně a stačí odstředění při 800 ot. U mé pračky je doba praní pro syntetiku 95 min., pro bavlnu 235 min. (Odstředění 1000 ot.).Z toho si vyvozuju, že syntetika se pere mnohem lépe.

"Oba dva programy mají po zvolení nastaveno 1200 otáček a 40°C."

Myslím, že rozsah nastavení teplot bude jiný.

Bavlna dovolí donastavit teplotu 95 - 30

Syntetika jen 60 - 30

Příklad... nebo je to něco jiného.

hodnocení

0x
Rozdíl je samozřejmě také v počtu otočení bubnu, v délce přestávky mezi jednotlivým otáčením bubnu. Bude toho ještě víc, třeba vlna je specifická. Ale to je u novějších praček. Někde jsem to viděl rozkreslené v diagramu

vlna hlavně neždíme. Jen opatrně máchá. Pomalu a s velkou přestávkou.

O vlně tu ale řeč není ;)

@gumidek - omlouvám se ti, uhnul jsem opravdu od tématu. Vlnu jsem dal jen jako příklad, jestli sis nevšiml, je tam slůvko "třeba".Ale pro tvou informaci - ano, program vlna může být ukončen i ždímáním. Je to možná pro tebe šok, ale to jistě přežiješ. Ale je fajn vyjadřovat se i k tomu, co nevím na 100%, no když tu potřebu máš...

ajvn, proč hned ten sarkasmus? Já jsem vpohodě. Buď taky a máš klid ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]