Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak změřit kondenzátory na DPS

Od: matej2 odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, jak nebo čím měříte kondenzátory elyty, keramické, svitkové na DPS?
Můj multimetr měření kondenzátorů nepodporuje, jestli je nějaká i jiná možnost?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vo vacsine pripadov to namera bludy, preco to chcete merat? Vyznam ma testovat ESR u elektrolytov, to je aj casta porucha, ked starnu. Take meranie ide spravit malym napatim, ktore nema vplyv na zvysok obvodu.

touto metodou to jde zpravidla, obvykle i v zapojených obvodech.. Tedy elity...

111®
hodnocení

0x

na desce ne, protože ke kondenzátoru je většinou ještě něco připojeno co ovlivní měření...nepřímá metoda je měřit proud kondenzátorem a dopočítat si kapacitu podle vzorce Xc= 1/2*3,14*f*C
f=50hz, a místo pí=3,14 použít napětí 3,14V , nebo stačí jen 3V střídavé, zbytek se dopočítá

host
hodnocení

0x

Zde na poradně už podobné téma bylo. Kliknutím na podtržený odkaz se vám tato stránka otevře.

matej2
hodnocení

A prosím aspoň jak zjistit zda jsou špatné elyty? Občas spravuju nějakou elektroniku a ty často vysychají a já nevím jak je změřit jestli jsou ještě dobré.

Meranim ESR

Jen zcela hypoteticky: Vy opravujete elektroniku a ptáte se, jak poznat vadné elyty, evtl. jak a čím měřit kondenzátory? Víte vůbec co je to kondenzátor, k čemu slouží a jak se chová v obvodech? Pokud ne, pak bych si dovolil Vám poradit - neopravujte elektroniku!

matej2
hodnocení

Dobrý den,
tento měřák esr by měl změřit kondenzátory prosím a další součástky?
m.pl.aliexpress.com/...

matej2
hodnocení

Dobrý den,
zajímá mě jestli metodou ESR měřákem mohu měřit součástky v obvodu nebo je potřeba součástky vypájet? (Nerad bych něco odpálil)
Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak změřit kondenzátor

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]