Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
zajímá mne, co vše je nutné splnit, abych mohl vyvíjet drobné elektropříslušenství. Chtěl bych vyrábět obvyklé výrobky s originálním vzhledem ze dřeva, pokud možno i s vnitřní elektronikou a pěkně od píky. Vše, co mne napadá chci vyvíjet do napětí 14V, hlavně v napětích 5V, vždy stejnosměrný proud. Příkladem můžeme určit třeba nějaký USB hub - dejme tomu.
Napájecí transformátory z 240V chci nakupovat přímo od výrobců. Složitější PCB desky bych si nechával dodávat přímo od některého z výrobců jako např. pcbway.com - bohužel jsem zatím nikde nenašel nečínského výrobce.
Díky za pomoc vašimi odpověďmi
Děkuji všem za odpovědi. Avšak chtěl bych podotknout, že s podnikáním už nějaké zkušenosti mám. Chci jen změnit oblast svého působení a spíše než co k podnikání potřebuji, chtěl bych raději zvědět, co potřebuji k tomu, abych mohl provozovat malosériovou výrobu slaboproudé elektroniky do nějakých 14 Voltů napětí. A ano, ta napájecí trafa hodlám odebírat od profesionálů.
Napadá mne, zda potřebuji nějakou osobu, která se mi revizemi a svou nějakou certifikací bude zaručovat za mé výrobky. Zda své produkty nutně musím někde registrovat a zda na své produkty budu muset zajišťovat nějakou certifikaci o bezpečnosti nebo čemkoli jiném, co by mohl stát po mé malovýrobě požadovat. Případně nějaké odkazy vztahující se k této tématice.
Obávám se, že na každý typ potřebujete razítko od "oprávněné osoby" na "prohlášení o shodě". Třeba aby Váš výrobek nerušil televizi nebo štěnice StB (a následníků). V devadesátých letech to obnášelo od 100 000 Kč výš.
Mám zkušenosti z doby osmdesátých let s výrobou klasické elektroniky,v mládežnickém klubu elektroniky.Vyráběli jsme stabilizované zdroje,gramofony,zesilovače,reprosoustavy různé domácí elektronické pomůcky.To vše ze součástek,dostupných na trhu i stavebnic.V té době se používaly součástky,odpory,tranzistory,a první IO.Vyráběli jsme si proto i plošné spoje.Ovšem dnes je většina elektroniky digitální,vše je provedeno v technologiích vysoké integrace,a to už amatérská výroba nezvládne.Kvůli montáži jsou elektronické výrobky vyráběny pomocí vysoké robotizace.Tím je dosažena nízká cena.Takže moje doporučení?
Mysůlím že trend v elektronice nastupuje s možnostmi v opravách elektrospotřebičů.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.