Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zákonné předpoklady pro vývoj drobné elektroniky

Od: peace* odpovědí: 10 změna:

Ahoj,

zajímá mne, co vše je nutné splnit, abych mohl vyvíjet drobné elektropříslušenství. Chtěl bych vyrábět obvyklé výrobky s originálním vzhledem ze dřeva, pokud možno i s vnitřní elektronikou a pěkně od píky. Vše, co mne napadá chci vyvíjet do napětí 14V, hlavně v napětích 5V, vždy stejnosměrný proud. Příkladem můžeme určit třeba nějaký USB hub - dejme tomu.

Napájecí transformátory z 240V chci nakupovat přímo od výrobců. Složitější PCB desky bych si nechával dodávat přímo od některého z výrobců jako např. pcbway.com - bohužel jsem zatím nikde nenašel nečínského výrobce.

Díky za pomoc vašimi odpověďmi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak to nebudeš vyrábět ve velkém jako sériovou výrobu do prodejní sítě, ale jako zakázkovou výrobu na míru a budeš mít pokoj...

prikld1
hodnocení

0x

Vyvíjet můžeš jak chceš, pokud výsledek vývoje by neměl sloužit k postihnutelným účelům. Ovšem kšeftovat s výsledkem, to je již jiná věc

kare
hodnocení

0x
Doufám, že alespoň tomu dřevu rozumíte...

jirib
hodnocení

0x
Doma si můžete vymýšlet co chcete...HuB je o.k.,ale trafíčka 240V na 5V už asi o.k.nebudou...dokuď to někoho nezabije a můžete jít od soudu přímo do tepláků...
Minimálně průmyslovka slaboproud a nějaké věci ohledně,účetnictví,záruky,webové stránky,registrace vašeho produktu(aby vám ho někdo před nosem nepřihlásil) a pak se budete u soudu marně bránit...

Píše že trafíčka (zdroje) bude používat originál!

hodnocení

0x

Tušíte, kolik zaplatíte za "Prohlášení o shodě"?

peace*
hodnocení

0x

Děkuji všem za odpovědi. Avšak chtěl bych podotknout, že s podnikáním už nějaké zkušenosti mám. Chci jen změnit oblast svého působení a spíše než co k podnikání potřebuji, chtěl bych raději zvědět, co potřebuji k tomu, abych mohl provozovat malosériovou výrobu slaboproudé elektroniky do nějakých 14 Voltů napětí. A ano, ta napájecí trafa hodlám odebírat od profesionálů.

Napadá mne, zda potřebuji nějakou osobu, která se mi revizemi a svou nějakou certifikací bude zaručovat za mé výrobky. Zda své produkty nutně musím někde registrovat a zda na své produkty budu muset zajišťovat nějakou certifikaci o bezpečnosti nebo čemkoli jiném, co by mohl stát po mé malovýrobě požadovat. Případně nějaké odkazy vztahující se k této tématice.

Obávám se, že na každý typ potřebujete razítko od "oprávněné osoby" na "prohlášení o shodě". Třeba aby Váš výrobek nerušil televizi nebo štěnice StB (a následníků). V devadesátých letech to obnášelo od 100 000 Kč výš.

jirib
Na 14V o.k...ale píšeš,že tam bude trafíčko 230V/14V a to už může zabíjet...!
A furt si meleš svou...

jabraka*
hodnocení

0x

Mám zkušenosti z doby osmdesátých let s výrobou klasické elektroniky,v mládežnickém klubu elektroniky.Vyráběli jsme stabilizované zdroje,gramofony,zesilovače,reprosoustavy různé domácí elektronické pomůcky.To vše ze součástek,dostupných na trhu i stavebnic.V té době se používaly součástky,odpory,tranzistory,a první IO.Vyráběli jsme si proto i plošné spoje.Ovšem dnes je většina elektroniky digitální,vše je provedeno v technologiích vysoké integrace,a to už amatérská výroba nezvládne.Kvůli montáži jsou elektronické výrobky vyráběny pomocí vysoké robotizace.Tím je dosažena nízká cena.Takže moje doporučení?

Mysůlím že trend v elektronice nastupuje s možnostmi v opravách elektrospotřebičů.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]