Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, starší kamínka na vyjímečné přitápění,kolik asi tak berou kW za hodinu?
Děkuji
ra252 - kW se rozhodně nerovná kW/h. Jsou to 2 rozdílné jednotky (i když spolu souvisí) a každá vyjadřuje něco jiného.
Ještě bych se chtěla zeptat, když termostat nefunguje, jak dlouho můžu nechat kamínka zapnutá,aby něco neshořelo, nebo, aby se něco nestalo. Děkuji
To slovíčkaření o kW nebo kWh je naprosto fuk. Na 1. stupeň za hodinu elektroměr přičte 750 W a může si každý přepisovat názvy jednotek podle libosti. Termostat podle infa nefunguje, tak proč řešit hlouposti?
kWh/h kolik kilowatthodin za hodinu. Watty ti z toho ale vyjdou průměrný, např. to pojede 4 kW 15 minut a 45 minut vypnutý - spotřeba za hodinu bude 1 kWh, ale příkon 4 kW
Elektroměr nepřičte W (watty) ale Wh (watthodiny)
Pokud tam je termostat, tak nemusí platit že příkon 1 kW = spotřeba 1 kWh za hodinu - občas vypíná tak to nejede furt..
kW (kilowattů) berou stejně za hodinu, jako za minutu, či za týden. Spotřeba se uvádí v kW/h (kilowatthodiny).
Pokud si pamatuju, tak tahle kamna měla příkon mezi 1 až 2 kW, (nkde na nich bude štítek s údaji). To znamená že za 1 hodinu sežrala 1 až 2 kW/h.
Taky se jsem je měl, jenom s jiným termostatem. Spolehlivá, jenom po delším nepoužívání smrdí, než se vypálí prach. A ty 2 kW opravdu dají. Koupil jsem olejový radiátor - na štítku 700W, ale reálný výkon 350W. Nevyzáří to a vypíná termostat tepelné ochrany.
A co to znamená, nevyzáří? Kolik m2 vytopí a do kolika °C? Nebo se například vypnou dřív,než vytopí místnost 20m2 na 23 °C?
to záleží na mnoha okolnostech, například: tepelná propustnost stěn, velikost, kvalita a množství oken, Výška místnosti, jiní to bude u stropu 5m, jiné u 3m , a jiné u stropu 1m nad podlahou. ..zatepleno nezatepleno, cihla, dřevostavba, ...
hankas - prostě se rozžhaví na teplotu, kdy musí vypnout tepelná ochrana. Je prostě malý na to, aby ten výkon dostal do vzduchu v bytě.
Podla fotky : ak to ma beznu zastrcku na 230V, tak horny strop je 16A, cize 3680 W prikonu, pri kolisani napatia na hornu hranicu 253V aj viac. V praxi to bude tak odhadom na 10A, cize do 2300 W a zalezi, ci to bude termostat vypinat - vidim tam koliesko. Ak vypina povezme pol hodinu ide, pol nejde, tak 2300 W * 1 hod * 0.5 = 1150 Wh
Si kupte ten wattmeter ...
Už si přesně nepamatuju, ale tahle kamna měla maximálně 2 kW. A ten termostat tam je nafušovaný dodatečně, na originálu nebyl.
Příkon by na nich měl být napsaný a hodinová spotřeba je vlastně totéž. Pokud mají 1kW, tak za hodinu spotřebují 1kWh. Pokud jsou starší, určitě nebudou mít víc, než 2kW, ale asi zas nebudou mít méně než nějakých 800W. Pod 800W by toho moc nevytopily a nad 2kW by vyhazovaly jistič (dříve byly jističe zásuvek 10A).
Dobry den, starsie auto na obcasne jazdenie ma aku spotrebu? Dakujem.
Nemam vestecku gulu, odpoved je cokolvek od 100 W po 10 kW, podla poctu faz, vykurovacich telies, tepelnych strat miestnosti, termostatu ... Najdite si stitok alebo este lepsie kupte si za 300 Czk zasuvkovy wattmeter.
Měl jsem je na zahrádce ,otočeno na 1) - 750 W/h na 2) 1500w/h
tyto jsou asi s termostatem - ty moje staré byly bez termostatu a měli tedy jen dvě polohy kromě 0 -vypnuto.Ale jinak ty samé.
ach jo - vypne až dosáhne nastavené teploty - jinak jsou konstruované tak že mohou být zapnuté stále ,správně asi metr od hořlavých materiálů , v praxi jistě méně (použít mysl) , na komentář od sirroko nedbejte , tyto byly fakt dobré na přitápění , klidně jsem je měl zapnuté celé dny když bylo třeba , jen bych zkontroloval zda nejsou nšjak zanesené (pavučinami , prach apod, aby mohl kolem spirál proudit samovolně vzduch - aby se kvůli tomu nepřetavila spirála.Pochopitelně je lepší alespoň ze začátku být v místnosti a mít je pod kontolou.
léta jsem používal tyto , ale ty vaše mají výhodu že jsou bezhlučné (proto jsem napsal že byly dobré.) Ovšem dnešní ceny za elektřinu? tenkrát 40hal za KWh.
Ty oranžové taky znám. Ty moje jsem používala asi 4 roky, před asi 45 lety. Mám je v přízemí na dlažbě a kolem je jen zeď,mám je puštěné tak hodinu a pak je raději na chvíli vypnu. Pokud berou jen 2 kW/h, tak pokud je budu používat tak 4 hod denně,myslím,že mě to nezrujnuje Děkuji za srozumitelnou odpověď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.