Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televizor nejde zapnout ovládáním

Od: vasek00 odpovědí: 11 změna:
Dobrý den vlastním televizor Hisense H55U7B od včerejška zaznamenávám problém se zapnutím tv přes dálkový ovladač. Na ovladači při zmáčknutí svítí modrá dioda většinou svítila červená.
Napadá mě buď dochází baterky, ale ovladač pak funguje normálně a nebo jestli to nemůže dělat připojený externí disk?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prikld1
hodnocení

1x

Vzpomínám co babička. Taky ji často údajně nešel ovladač. Ovladač byl určen k ovládání různých zařízení od stejného výrobce. Vždy bylo nutno nejdříve zmáčknout tlačítko TV a pak vše fungovalo jak má.

prikld1

Ještě bych se podíval přes digitální fotoaparát, nebo přes fotoaparát mobilu na tu LED v čele ovladače. Běžně není vidět zda se rozsvítí při zmáčknutí tlačítka, ale na displeji to vidět je. Pokud nesvítí, tak špatný kontakt, nebo baterie.

Příklad.. Jednou s tebou člověk může bez výhrad souhlasit a zrovna ti jako na potvoru nejde dát bod :)
Kontrola funkčnosti DO přes foťák (i v mobilu) je první, co v takovém případě dělám.
prikld1

Co ti k tomu mohu říci. Celkem mi to je fuk. Ale jednu věc ti prozradím. Nepletu se do věcí o kterých nic nevím a nepletu se do debilit. Takže fakt mi je úplně jedno, jak kdo má dlouhé příro.

k2
hodnocení

0x

A to je takovy problem disk odpojit?

hodnocení

0x

A to je takový problém vyměnit baterie? (I když dneska vzhledem k zavřeným obchodům možná ano).

Připojený disk k vypnuté televizi bude těžko způsobovat změnu barvy diody na ovladači.

V supermarketech jsou baterie volně k dispozici. A to i dneska. Supermarkety mají i dnes v neděli vesměs otevřeno.

vasek00
hodnocení

Disk jsem zkusil odpojit a baterky bohužel teď nikde neseženu.

hodnocení

0x

Takhle jsem se vyděsila i já. Napravily to baterky z trafiky nebo z večerky.

hodnocení

0x
Jestli má někdo v rodině mobily Xiaomi tak polovina jejich sortimentu umí nahradit ovládání. Tak zjistíš jestli je špatné ovládání nebo něco u televize.
Dál mě napadala úplná blbost... Teď o vánocích manželky zdobí byt a tak je možné že ti postavila nějakou blbost před čidlo irda.

vasek00
hodnocení

Takže nakonec pomohlo vypnout televizi ze zásuvky na minutu. A pro jistotu jsme koupili i nové baterky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]