Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gramofon

Od: schimpy odpovědí: 3 změna:
Zdravím,
jdu si pro radu. Mám v plánu zakoupit gramofon na klasické LP - elektronice rozumím, ale co se týče gramofonů, tak tady mám velmi pramalé znalosti. Na gramofonu budu pouštět v podstatě jen skladby (alba) od Pink Floyd, možná i jiné interprety. Gramofon by měl mít i nějaké reproduktory. Co se týče další výbavy, tak nemusí obsahovat připojení k USB a další vychytávky. Na co si mám dát případně pozor a jaká technologie pohonu apod. je nejspolehlivější/nejpoužívanější? Po jaké značce mám koukat?
Předem děkuji za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Technologie pohonu?
1) přítlačné mezikolo = levné, nekvalitní, přenáší hluk motorku
2) řemínek = také levné řešení, mnohem lepší, hluk motorku se přes pohon nepřenáší
3) direct drive = pomaloběžný motor je součástí talíře, nejkvalitnější ale taky nejdražší.

Přenoska - uložení nejlépe v hrotech, čím delší raménko tím lepší (menší chyba vzniklá pohubem po kružnici. Nejdražší stroje mají tangenciální přenosku kterou posunuje krokový motorek. Přenosková vložka - doufám, že jiná než magnetodynamická dnes neexistuje; různé piezoelektrické systémy jsou mizerné. Svislá síla na hrot pod 2 g (nelze snižovat libovolně, záleží na dynamických vlastnostech přenoskové vložky.

Signál z vložky se musí frkvenčně upravit vhodným předzesilovačem (takzvaná korekce RIAA), kromě nízké intenzity je totiž frekvenčně zkreslený a nelze přímo připojit ke vstupu zesilovače s lineární charakteristikou.

Zesilovač a bedny - to jsou už samostatná zařízení-

Jen upozorňuji, že samozřejmě existují všechny špatné varianty, včetně piezo s přítlakem 6g. Jen se to v popisu neuvádí - pokud člověk koupí kombinaci rádio, USB, SD + gramo za cenu použitelné přenoskové vložky. A někdy nejen tam.

hodnocení

2x

Nebo se zeptat u prodejce z vesnice sousedící s městem - gramofonové velmoci Litovel sev-litovel.cz/....> http://www.aq.cz/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]