Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VIDEO-volné pásky ve videokazetě

Od: lujs® odpovědí: 10 změna:

Zdravím.

Nevíte někdo čím by to mohlo být? I po dvojnásobném přetočení videokazety tam a zpátky je volná páska. Jde normálně palcem utahovat. Já osobně si myslím že by mohly bejt uvolněný hlavy. Co myslíte vy?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

0x
Nevim co myslis tim volna paska. Budes muset sundat kryt videa a podivat se jak se paska chova pri pretaceni, zastaveni, prehravani atd. Pokud nezustava napnuta a roluje se ve videu, tak to muze byt zpusobeno brzdami. Jsou to takove pasky, ktere se u nekterych videi daji trochu dotahnout. Mozna budes muset koupit nove. Jedna cca 70,-kc, ale jestli se paska neroluje, tak je vse v poradku. Pozor - nic tam necisti ani nemazej a nicim nekrut. R.
hodnocení

Já jsem myslel že jsem to popsal srozumitelně.

Tak jako se přetáči kazeta do kazeťáku(ručně), tak se dá palcem ne přetáčet ale dotahovat

Já nechci oddělávat kryt protože video je ještě v záruce do24.4.2010 .

raadek*
Stale to nechapu. Kazda videokazeta vytazena z kazdeho videa se da trochu dotahnou prstem. Zkusil si jinou videokazetu? Kdyz odklopis na kazete kryci listu, je pasek nejak zkrouceny? Kdyz kazeta vyjede z videa je v pruhledech videt, ze je pasek jakoby srolovany? Hlava s napinanim pasku nema nic spolecneho. R.

hodnocení

Myslel jsem že mačkám na odpovědět a přitom jsem zmáčkl na dobrá odpověď .To jsem ale nechtěl.

To že jsou pásky volnější samozřejmě vím ale já je mám tak volný že je utáhnu až o 2minuty.

Překroucený nejsou a ani nejsou jakoby srolovaný...

Jsou jenom hodně volný...

doplněno 16.02.10 12:33:

Já jsem si myslel že bych tu kazetu několikrát (třeba i 6x nebo 10x) přetočil tam a zpátky a napne se, bohužel to nefunguje...

raadek*
Tak to uz vazne nevim. Video funguje, pasky se neposkozuji, pouze jsou volnejsi. Stale si myslim, ze to bude brzda, ktera optimalne nepribrzduje tazenou civku videokazety pri pretaceni. Psal si, ze je video v zaruce, tak toho vyuzij. R. PS: Pokud budes Admine toto vlakno cist, tak mi prosim vymaz dobrou odpoved. Dik. R.
hodnocení

Uvidíme, zkusím zkontaktovat nějakej servis a přeptám se.

To vymazání dobré odpovědi není nutný. Já jsem rád že se aspoň někdo snaží pomoct.*slunce*

jabraka*

Luisi,důležité není,zda je páska utažená,ale zda je v pořádku nahraný obraz.Dokonce si myslím,že přílišný tah pásky je špatný,po častějším přehrátí se pak odírá a vytahuje.ZTím se daleko dřív opotřebuje.

JABRAKA

hodnocení

Právě že když mám volnej pásek v kazetě tak obraz lítá . Ty co nejsou volný tak hrajou dobře...

jabraka*

No já bych se podíval na seřízení motorů,většinou lepší videa mají pohon hlav,pohon navíjecí cívky a pohon brzdící cívky.Každý motor ma na desce trimřík,kterým se dá jeho tah nastavit,Ale v servizu na to mají přístroje.Může se ti ale stát,že ty pásky,které jsou nahrané na původním seřízení,ti pak hrát nebudou.

JABRAKA

hodnocení

Tak jo , dneska už to nebudeme řešit. Zkusím někam napsat (do opravny) a poptám se...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]