Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení sušičky na odvod vody

Od: rotorod® odpovědí: 20 změna:

dobrý den

mám sušičku a k tomu tuto sadu pro odv/..., pak je pračka a ta je napojena přímo do zdi pro odvod. Jak prosím tam připojit tuto sadu od sušičky? je asi třeba nějaký odbočovací ventil nebo něco?

děkuji za rady, ten kdo to již dělal nebo viděl

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jde o to,jaký máto pračkový sifon. Pomoci by mohlo něco takového. Já to neřešil,sušička má nádobku a tu vodu přítelkyně využívá,tuším na zalévání kytek. Nekecám ji do toho...*nevi*

makk

Sorry, ale zalévat kytky vodou ze sušičky je blbost. Je to v podstatě destilovaná voda bez živin a minerálů. Naopak vhodná je třeba do napařovací žehličky, do ostřikovačů v autě a podobně.

re4zon
Voda ze susicky fakt neni destilovana. Je v ni min mineralu, tot vse. Kytkam to nic neudela.
makk

Kytky to nezabije, ale živiny a minerály jim to nedodá (čož je jeden z účelů zalévání). Voda v sušičce vzniká tak, že páry vlhkého vzduchu zkondenzují na výparníku, je to tedy totéž jako destilace. Pouze ten chladič není skleněný, ale kovový, takže voda není laboratorně čistá, obsahuje Cu a Al z toho výparníku.

re4zon
No je videt, ze se vyznas. Ovsem tvrdis nesmysl. I na vyparniku se usazuji mineraly a ty ta vody zase ziska. Nicmene je uplne jedno jak je voda cista. Kytky muzes klidne zalit destilkou, mineraly si berou hlavne z pudy, ve vode je toho zlomek. Jako vetsi problem bych videl zbytky prasku a avivaze, ktere se do toho z pradla uvolni. Nicmene znam nekolik lidi, kteri to ke kytkam lijou roky a rostou normalne.
makk

A kde se ty minerály na výparníku vezmou?

re4zon
To nevim, ale mam na nem vodni kamen. Mozna z te trochy bordelu, co projde pres oba filtry.
makk

Není to spíš prach z prádla?

hodnocení

0x

Susicka pradla ma sbernou nadobu na kondenzat. Proc napojovat na odpad? Stejne musite, po kazdem suseni, vycistit filtr v susicce. Jeste je tam jeden filtr u sberne nadoby, ktery se zanasi, kdyz mate nove pradlo, jeste nikdy nesusene v susicce.

re4zon
hodnocení

0x
Jednoduse nijak. Pres rozdvojku vam to natece z pracky do susicky, podomitkovy sifon to nestiha tak rychle pobrat a zpetna klapka v rozdvojce to neudrzi. Uz se to tu xkrat resilo. Jediny zpusob je mit dva sifony, nebo si udelat rozdvojku a susicku pripojit nekde hodne vysoko, aby to tak vysoko pracka nevytlacila. Osobne jsem se na to po vyzkouseni par jednoduchych moznosti vykaslal a vylivam nadobu, je to lepsi nez uklizet, kdyz to vytece.

hodnocení

0x

Nádobka se po každém sušení vylévá, je tam trochu vody, filtr u bubnu čistím pokaždé a filtr, který je dole, čistím občas.

hodnocení

0x

Tak koukám, že jsem tady jediný, kdo má sušičku připojenou do odpadu. Pračku mám připojenou přes pračkový sifon a sušičku mám volně zastrčenou do vývodu odpadu ve výšce cca 80cm, který jsem si s tímto úmyslem při rekonstrukci bytu osadil a na jeho vstupu jsem ve zdi vyrobil jednoduchý sifon, abych zamezil pronikání zápachu do bytu. Funguje to naprosto perfektně.

re4zon
Ne jediny, takhle to ma leckdo. Ale malokdo to ma do jednoho sifonu. Kdybych mel dva, tak to napojim taky.
honzin*

sifon pro sušičku není třeba. V sušičce je někde zbytek vody, který udělá zátku. Právě proto, aby z pračky nemohlo něco hrknout do sušičky, tak jsem to přes jeden sifon nedělal. Mám to v technické 2 roky. Pračku normálně přes sifon. Odtokovou hadičku sušičky přes gumovou průchodku rovnou do odbočky trubky HT40. Bez sifonu, nic nesmrdí.

re4zon
@honzin To je samozrejme taky reseni. Ale jak to napojit bez sekani, kdyz jedina odpadni trubka je jeden podomitkovy sifon, a v nem je pracka? Vsechno ostatni je ve stene/v podlaze.
honzin*

no samozřejmě blbě... Osobně nemám moc rád ani ty podomítkové sifony. Před pár lety jsem ho musel vysekávat ze zdi. Docela dlouho jsem bádal, proč pračka nevypouští a na vině byl totálně zacpaný sifon zbytky prášku a bordelem. Nedařilo se mi to bez "demontáže" vyčistit.

re4zon
Tak to diky za podnet, budu to muset necim prolit, at to nemusim taky jednou sekat

hodnocení

Aha, diky za rady, ok budu vylevat, rekonstrukci nechystam pro druhy sifon

hodnocení

0x
Když se tady řeší sušička a napojení na odvod, nevíte někdo jak je to s kombinovanou sušičkou s pračkou, když ale chci využívat jen tu sušičkovou funkci? Máme možnost získat kombinovanou pračku se sušičkou, ale samotnou pračku už máme (vyměnit nemůžeme, pračka patří bytu). Jestli by šlo dát tu pračku se sušičkou třeba do chodby a jen v ní sušit a vodu vylévat ručně.
re4zon
Na 99÷ ne, kombinace nemaji nadobku. Navic pokud vim, tak pouzivaji k suseni studenou vodu, takze to za prve nejde bez napojeni, za druhe je to pekne drahe. Jedine nekam natahnout hadice. Lepsi prodat a koupit susicku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]