Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení DVD Recorderu SONY RDR-GX220 a TV

Od: kebulka* odpovědí: 3 změna:

Po zavedení digitálního vysílání jsem si koupil setobox a po připojení na Dvd recorder nelze ladit kanály ani nahrávat.

Prosím co mám udělat pro to aby to bylo možné provádět!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

DVB Recorder by musel mít také BVB-T tuner.Pokud má jen analogový dá se použít pouze přímé nahrávání.

repak*

A padá veškeré využití VPS a podobně. Jen ručně přímo nebo přes časovač, rekordér nastavený na správný vstup a set top box zapnutý a navolený správný kanál.

jirbar*
hodnocení

0x

Jsem na tom obdobně. Pokud je již televizní signál digitální a recordér je analog tak jeho televizní tuner je k ničemu.

Ovšem když máš setobox a k němu se přes SCART připojíš TV a přes druhý SCART (pokud ho má) případně přes kompozit (žlutý, bílý, červený činč) se připojí DVD recorder.

Druhá možnost je že se DVD recorder připojí přes SCART k setoboxu a TV se připojí na druhý SCART u DVD recorderu. Ovšem u některých recordérů stačí, že je připojen k síti, některé musí být v režimu STANDBY, aby signál prošel až do TV.

U něho se ovšem musí přes tlačítko SOURCE navolit příslušný externí vstup. Tentýž vstup se musí navolit i při případném časovém nahrávání.

No a jak již bylo řečeno, časově se musí programovat oba přístroje. Avšak třeba PANASONIC začne nahrávat pokud se na vstupu objeví signál, takže stačí programovat jen setobox.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]