Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zablokovaná sim karta

Od: sykorka* odpovědí: 8 změna:

Rádci, prosím o pomoc... kamarádovi jsem chtěla darovat starší chytrý telefon, vložili jsme jeho sim kartu, uvedli telefon do továrního nastavení, zadali pin jeho karty, byl přijat, ale nešlo nikam telefonovat (účastník prý nedostupný)... vložili jsme moji sim kartu, zadali můj pin, stejný výsledek. Když jsme dali naše sim karty zpátky každý do svého původního mobilu, také se nejde nikam dovolat, i my jsme nedostupní - sim karty jsou zablokované. Přitom pin byl přijat. Puk máme k dispozici, ale nevím kde a jak ho zadat, když ho telefon nevyžaduje. Můžete nám někdo nějak poradit, co teď, prosím? Je to situace na mrtvici...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jednou mi vnuk simku zablokoval,musela jsem na stolním počítači napsat dceři, aby zavolala operátorovi, on nadiktoval nějaké jiné heslo, které jsem potom do mobilu zadala a šlo volat. Předtím jsem zkoušela všechno možné a nic.

prikld1
hodnocení

0x

Ke každé SIM kartě byly dodány kódy PIN1, PIN2, PUK1, PUK2 a ještě jeden. Ty sloužej k odblokování účtu. Pokud to někdo vyhodil, jeho problém. Operátor nemá důkaz, že jsem vlastníkem SIM, takže by to neměl dělat.

PUK se zadává přes internet pokud byl založen účet pro danou SIM

sykorka*
hodnocení

všechny kódy mám, ale telefon po mě nic nechce...tváří se, že normálně funguje, jediný problém je, že se nikam nedovolám ani nikdo ke mně :(

prikld1

A proč by měl být problém v SIM. Pokud SIM je v jiném telefonu funkční tak múze být problém v telefonu. Správný slot, pokud to je Dual, dobrý kontakt a možná i v nastavení může být SIM vypnuta.

sykorka*
hodnocení

jak píšu v dotazu, simka nefunguje ani v jiném telefonu

prikld1

Očistit kontakty. Pokud je správný PIN tak vyměnit. Myslím že to je zdarma. Číslo zůstane zachováno jen ty PUKy budou jiné

hodnocení

0x
A co Nastavení... SIM karty a mobilní sítě... a SIM je zapnutá? Je to podle verze Android, možná to budete mít trošku jinak popsané...pokud by SIM měla špatné kontakty, hlásilo by to chybu

sykorka*
hodnocení

problém už je vyřešen a byl úplně jinde - s kamarádem máme stejného operátora, a ten měl včera celý den výpadek! večer najednou začalo vše fungovat... děkuji všem za snahu pomoci :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]