Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Grafický tablet s displejem

Od: teri* odpovědí: 1 změna:
Zdravím, již po dobu několika let jsem k digitálnímu kreslení používala klasický Wacom tablet připojený kabelem k počítači. Jelikož mi ale před pár dny dosloužil, rozhodla jsem se, že nový bych tentokrát uvítala s displayem. Otázkou je však který typ by byl "nejlepší".
Začala jsem tedy nejprve hledat tablet s běžným PC propojením nebo tablet s vlastním operačním systémem, poté mě napadl iPad či úplně klasický uživatelský tablet s přídavkem klávesnice, takže bych ho mohla eventuálně používat i jako takový laptop.
Jelikož ale trávím dost času u počítače a jsem zvyklá na jisté programy, myslím si, že nějaký samo o sobě stojící tablet by byl zbytečný a stačilo by mi jen klasické USB/bluetooth/WiFi propojení, ale to je právě bod, kde si nejsem výběrem jistá. S cenou bych šla tak max do 10 000,- ale nižší cenu bych samozřejmě uvítala raději.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

zdelik
hodnocení

0x
Zdravím kolegyni v digitální tvorbě. :) Já bych s tímto rozpočtem zvolil Huion kamvas 16 či podobný model z této řady. Používám už několik let Cintiq, což je vlastně Wacom tablet s displejem. Obojí jsou monitory, na které kreslíš jako na stávající tablet. Zapojí k počítači a hotovo.
Snad ti moje rada k něčemu bude a budu rád, když ukážeš nějakou svou tvorbu/stránky s malůvkama. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]