Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

TV Samsung se nezapne

Od: karel91 odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, dostala se ke mě televize Samsung PS60F5500AWXZH. Kamarád se jí zbavoval protože nefunguje a já ji chci zkusit opravit. Nejsem sice žádnej opravář televizí, ale nejsem úplnej lempl a ledacos už jsem opravil. Nicméně co televize dělá, nebo spíš nedělá. Po zapojení do sítě se rozsvítí červená led dioda a svítí. Po zmáčknutí tlačítka na televizi blikne obrazovka a stand-by dioda se rozbliká. 5x udělá dvojblik a cirkus se opakuje - tzn zase blikne obrazovka a opět bliká dioda. Poradí někdo na co se zaměřit? Dočetl jsem se, že tohle dělá vada na napájecí desce. Vizuálně na ní nic vidět není. Na e-bay jsem koupil jinou, ale půjde měsíc a rád bych případně ověřil, jestli není chyba ještě jinde. Vizuálně se zdá všechno ok, takze spíš co proměřit? Diky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Ano, tohle by mohl dělat napájecí zdroj. Není schopen dodat dostatečný proud, tak vypne a proces se opakuje.
Na vašem místě bych ten měsíc počkal, stejně už to máte objednáno a nijak to neovlivníte, tak vydržte. Abyste něčemu případným zbytečným zkoušením spíše neuškodil, ono. Stačí málo :)
karel91
hodnocení

Děkuji. Na cestě už je, ale co jsem koukal, tak docela odcházejí, takže se to doma náhradní neztratí. Spíš jsem myslel, že bych případně koupil nějaký další komponent a nemusel pak zase měsíc čekat než dorazí. Ale když jste mi to potvrdil, tak počkám a uvidím. Vydržel jsem bez televize 10 let, tak ten měsíc už ti taky zvládnu

Napájecí díly jsou v sopučasnosti řešeny spínanými zdroji. Což je poměrně složitější řešení, než bývalé transformátorové s usměrňovači. Je potřeba prověřit většinou všechny v něm instalované spínací prvky. Zejména ty silové (laicky-většího rozměru). Pokud jsi tuto část a tyto její současti schopen identifikovat, můžeš to zkusit je proměřit. Ale pouze bez připojení síťového napětí, za pomocí měřením multimetrem a ohmického a diodového měření. Ovšem jednodušší je ta výměna desky.;)

karel91
hodnocení

Díky, no opravovat desku nehodlám, spíš jsem myslel, jestli by šly nějak proměřit i ostatní desky, nebo budu dělat metodou pokus omyl

hodnocení

0x

Jak již psal @mikihans, bývá to ve většině případů spínaným zdojem. I ten projev, jak popisujete, tomu napovídá. Asi bych také počkal na tu náhradní desku, pokud je již na cestě, ... ale chcete-li jít metodou pokus-omyl, pak první co bych udělal, by byla výměna elektrolytů na výstupu spínaného zdroje. Nemusí být nutně "nafouklé", ale někdy časem vysychají a ztrácejí kapacitu. Bývá to nejčastější problém spínaných zdrojů.

karel91
hodnocení

Tak mi dneska přišla deska, hezká a mohla by bejt i funkční. Kdyby mi ji ty zmetci neposlali s uraženým rohem :@
TV Samsung se nezapne

tak to naštve, ale spíš bych to viděl na poškození při přepravě... a vede v tom rohu nějaká cesta na DPS? Třeba bude funkční i bez něj. Jinak reklamovat a prodejce si to musí s dopravcem vyřídit.

prikld1

Nevím jak Ebay. Aliexpress stačí reklamovat a přiložit fotku. Vrátěj penize. Rozhodně se nedohadují s dopravcem. Jejich problém, špatně zabaleno.

Pokud nejsou přerušeny spoje tak jistě půjde použít. Pokud ano tak proletovat. Pokud je deska vícevrstvá a jsou tam spoje, tak nejspíš nepoužitelná.

karel91
hodnocení

Reklamace bude na dlouhý lokte, takže uvidím jestli to nějak dopadne. Přes ten růžek něco vede, když ji dám takhle do televize, tak se neděje vůbec nic. Stand-by dioda bliká, ale zelená dioda, která je vzadu na desce s procesorem a USB/HDMI atd portama ani neblikne. Zkusil jsem to přemístit obyč kablikem a potom se televize chová jako se starou deskou. Tzn stand-by dioda bliká a pokaždý když se televize pokusí zapnout, tak se rozsvítí zelená dioda na už zmíněný desce s procíkem atd. Asi to vzdám a zkusím ji hodit opravářovi aspoň na diagnostiku. Když nemám podle čeho měřit, tak je to stejně vaření z vody :(
prikld1

Pokud je přerušený spoj tak rozhodně funkční nebude. A kdo ví všechno předem tak klobouk dolů.

Pokud nereklamuji, tak nemohu vědět zda reklamace bude zdlouhavá. To jsou jen kecy.

karel91
hodnocení

No ani já všechno nevím, ale kamarád, kterej mi tu reklamaci pomůže vyřídit (já anglicky něco přečtu, ale napsat nejsem schopnej skoro nic) k tomu něco zjišťoval a s tímhle prodejcem má s reklamací problém víc lidí, tudíž nepredpokládám, že by u mě udělal výjimku ;)
prikld1

Myslím že reklamaci neřeší prodejce ale Ebai. Aspoň tak to je u Aliexpresu. Někdo už vytahuje nohavice a Brod je ještě daleko.

hodnocení

0x

Doska je vyrobená z lacného materiálu, tá asi viacvrstvá nebude. Zlepil by som to sekundovým a poprepájal cestičky.

karel91
hodnocení

Něco na ten způsob jsem udělal, ale televize se chová úplně stejně jako s původní deskou. Zrada bude teda někde jinde. Měřil jsem na těch kontrolních bodech, co jsou na deskách a když se televize pokouší zapnout, tak je na nich požadovaný napětí. V mezičase, kdy bliká červená dioda, tak je tam klidně poloviční napětí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]