Nejste přihlášen/a.
Svorky k prostorovemu termostatu budou na cokoladce-svorkovnici vedle privodnich svorek 230V. Mela by tam klema z vodice, pokud jeste nebyl montovan termostat. Bezte po privodnim kabelu. Svorkovnice X0.
Ono to pak vede do X2.
Jak píše kolega clas. Hledej to u přívodní svorkovnice 230V
Takže změřit termostat, zdali sepne kontakty. I levný musí umět sepnout. Není slabá baterka, že nesepne kontakty?
COM a NO vést ke kotli.
COM společný přepínací kontakt relé je vždy jeden vodič
NO (normálně otevřeno - při sepnutí relé dojde k propojeni COM s tímto kontaktem).
NC (normálně uzavřeno - při sepnutí relé dojde k odpojení od svorky COM (bez napětí je COM a NC zkratován).
měl a je, je někdy zásadní rozdíl.
Základem je prověřit, zda to tak je. Takže volej elektrikáře.
Kotel by měl zapnout po propojení T1 a T2. To dělá jakýkoliv termostat pomocí kontaktu (REGO) nebo relé.
Degradovat kotel! Systém zapnuto/vypnuto dovede ten nejblbější kotel. Uvedený kotel má regulaci OpenTherm+ To jest obousměrná komunikace od kotle k termostatu a zpět. Pochopitelně musí být vhodný termostat. Ten na obrázku vypadá, že je to nějaká Čína
Dobře vidím fotku nějaké svorkovnice s čínskými znaky. Nemíním se dohadovat o blbostech. Kdyby to měl v hlavě srovnané tak by napsal typ termostatu. Musí umět OpenTherm. Jiné rady jsou k ničemu, nebo degradace kotle.
prikld1, má tam normální anglický popisky... až pod tím čína, ale tu louskat nemusí.
normaly close
normaly open
common
Vždyť mně je to fuk. Já jen píšu, že kotel má OpenTherm+ regulaci a to vyžaduje vhodný termostat a nikdo neví jaký termostat má. Pokud nemá vhodný termostat tak degraduje vlastnosti kotle.
Tady je diskuze o termostatu s tímto protokolem a myslím, že se jedná o stejný kotel. Na Heurece je několik thermostatů v nabídce
Nepletete si OpenTherm s ekvitermní regulací podle venkonvího čidla? V tom schematu je výsup na prostorový termostat vypnuto/ zapnuto, navíc i u dakonů které OpenTherm měly umět to nebylo vřdycky tak jednoduché
Takže při pojení termostatu přes COM /NO kotel musí jet
Já snad někde tvrdím že nepojede. Já jen tvrdím, že se degradují jeho vlastnosti. A pochopitelně Ekvitherm taky není nutný. To chtěl jen autor příspěvku na TZB. Nevím co ten protokol obsahuje, ale je to komunikace obousměrná. Termostat dává pokyn kotli. Kotel zase thermostatu Jistě nejde jen o Modulaci kde kotel si vyhodnotí topný výkon. Regulace ON/OFF je to nejhorší co může být. Kotel musí jet na výkon, který si spočítá podle předchozího průběhu. V ideálním případě by thermostat neměl přejít do stavu OFF
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.