Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký jednoduchý program na ID3 tag?

Od: andrea2® odpovědí: 4 změna:

Ahoj lidi. Máme doma malý CD receiver s usb vstupem. Domnívám se ale, že neumí pokročilé zobrazení názvů mp3 souborů a skladeb. Takže mně by stačilo si soubory napsat na papír a vnutit toto pořadí souborů tomuto přehrávači. Ve smyslu, např. 1. Karel Gott. 2. Moravanka. 3, AC/DC, stačí takhle.Dík

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

daniela1
hodnocení

0x

Protože nikdo neodpovídá, možná nejsem jediná, kdo nerozumí, o co přesně jde.

O jaké "pokročilé zobrazení názvů mp3" má jít? Jde o to, aby byly soubory (písničky) seřazené podle nějakého seznamu?

Je třeba zjistit, podle čeho přehrávač soubory řadí a jestli jde řazení změnit. U starých / obyčejných to většinou změnit nejde a řadí se podle abecedy a čísel. U lepších je možnost řazení podle ID3 tagů, například čísla stopy (Track), podle roku (Year), interpreta (Artist, Albumartist)... No a samozřejmě existuje možnosti jako "shuffle", kdy se skladby přehrávají v náhodném pořadí. Podle nastavení (i nemožnosti nastavení) se určí pořadí, ve kterém se budou skladby přehrávat.

No a program na zápis ID3 tagů, jde to i přímo ve Windows. Pokud tagy ve Windows nestačí nebo nevyhovují, z vlastní zkušenosti mohu doporučit program MP3 Tag, který umí zapsat i tagy, které Windows nevidí a provádět s nimi operace, které neumějí, pro příklad právě doplnění čísel do názvu souboru podle čísla stopy.

hodnocení

No právě. Dejme tomu, řadí se podle abecedy nebo čísel. Takže mně stačí si ty soubory očíslovat? Ale v čem, jistěže když to udělám ve windows, tak tomu přehrávač nerozumí. Nepochopil jsem, podle čeho to řadí.

daniela1

Je nepravděpodobné, že by se soubory neřadily nijak. Jaký je to tedy přesně přehrávač?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]