Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak chytnout lepší Tv signál

Od: petr40* odpovědí: 32 změna:
Dobrý den. Při přechodu na DVB-T2 některé stanice přestaly fungovat normálně. Jsou kostičkované a přerušované. Před přechodem na DVB-T2 to jelo normálně. Bydlím v panelákovém domě. Děkuji za odpovědi. PH

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Takže máte společnou anténu?

Dělá to všem v paneláku, nebo jen tobě?

petr40*
hodnocení

To netuším. Nikoho jsem se neptal. Blbnou např. Nova2, Nova Action, Prima Comedy Central,...
111®

tak se poptej, nebo nám sděl jakou máte anténu

petr40*
hodnocení

Jak mám vám sdělit jakou mám anténu? Tak určitě společnou.

Pokud chceš poradit, tak se trochu starej! Uvědom si, že i my potřebujeme relevantní informace!

Máš na zdi zásuvku a do ní kabel z televize? Nebo někde na parapetu u okna postavenej nějakej bazmek jako je pokojová anténa?

petr40*
hodnocení

To nevím. Kdyby jen mě, tak co s tím? Dá se něco dělat?

111®
hodnocení

0x

no kdyby jen tobě tak začni vymněňvat kabel od TV a jdi po něm a vymněn všechno ci tam objevíš, protože když nedáš info, jiná rada není. alespoň se seznámíš co všechno máte doma...a pak nám to napiš...

petr40*
hodnocení

Mam zásuvku na anténu na zdi a kabel vede z tv do té zásuvky.

111®
hodnocení

0x

no sláva, a máte přeladěnou společnou anténu? máš TV co umí DVB-T2 HEVC ...máte TV starou + set top box, nebo novou TV, pokud máte novou TV zkus vymněnit kabel.u sousedů zjisti jestli mají také problémy a jaké mají vybavení. už jste přeladili TV pkud je nová a umá DVB-T2 na konečné kanály?

petr40*
hodnocení

To nevím jestli máme přeladěnou společnou anténu. O to jsem se fakt nestaral. Jsem myslel, že když koupím novou tv, tak už nic řešit nebudu muset. Takže ano máme novou tv, která podporuje DVB-T2 i kanály jsem ladil a donedávna šly v pohodě. A nevím co je je DVB-T 2 HEVC.

111®
hodnocení

0x

tak zkus přeladit znovu..nebo to zkus u sousedů...kabel jsi zkusil vyměnít

petr40*
hodnocení

Kdyby to nefungovalo i sousedů, tak co? Proč by to mohlo být kabelem? Ja už dnes ladil několikrát.

111®
hodnocení

0x

a proč by nemohlo? Už by jsi byl asi desátý případ co si myslí že to tím být nemůže a bylo. No kdyby to blblo i sousedům tak je to něco společnýho a ne jen tvůj problém..on stačí roztažený konektor na zdi nebo u TV nebo na kabelu, stačí polapaný kabel , stačí souběk s prodlužou atp. nebo zařazený rozbočovač..Tak se snaž , nevidím ti do bytu abych to vyřešil...a ty o tom ic nevíš a chceš to spravit a jsi skoupý na informace..

petr40*
hodnocení

Já se v tom právě nevyznám a hledám to nejjednodušší řešení. Nemám rád, když něco jde a nejednou to přestane. Myslíš, že by to mohlo být teda kabelem, když tím, že to přešlo na DVB-T2, tak přestaly fungovat? To by přece nešly všechny kanály, ne? A ne jen některé.

Vzhledem k tomu, že DVB-T2 je podstatně náročnější na kvalitu (intenzitu) signálu oproti původnímu DVB-T, pak ke možné že:

1. Je špatná funkce společné antény

2. Máš vadný kabel napojený mezi anténní zásuvkou a TV

3. Je vada v zásuvce společné antény.

Začni tím, že se poptáš sousedů nad a pod tebou. Pokud i oni mají problém, nutno řešit s majitelem/ly paneláku. Pokud oni problém nemají, vyměň anténní kabel. V případě že ani to nepomůže, pozvi si někoho, pokud to nezvládneš sám ( a dle kladených otázek a Tvých reakcí o tom dosti pchybuji) a nech si zkontrolovat tu anténní zásuvku.:)

i

111®
hodnocení

0x

neznám podmínky, nevím na jakých kanálech se vysílalo, nevím jestli je upravená STA, nevím kdy bylo konečné přecunutí provozu proto se zeptej sousedů a nebo zkus u nich, tím vyloučíš vadnou zásuvku, vyloučéš že se posrala telka, použiješ-li jejich kabel a následně svůj kabel , tak si uděláš jasno o kabelu...a když to naladíš třeba u sousedů tak si to naladěný doneseš domů, podívej se jestli jde naladěné kanály uložit na flešku do zálohy, no a pak můžeš zase laborovat doma, nebi ti soused vyjde vstříc a zkusí svoji bednu u tebe, a když vše vyčerpáš tak asi rekamace TV

Víc už neporadím...

petr40*
hodnocení

Dobře. Děkuji.

makk
hodnocení

0x

V principu lepší signál z téhož místa získáte umístěním antény výš nebo použitím lepší antény.

DVB-T2 má problém v tom, že vysílá na jiné frekvenci, na starou anténu ho můžete, ale nemusíte chytit, záleží na konkrétní anténě, zda má dostatečný zisk na dané frakvenci.

Pokud máte společnou anténu, je nejpravděpodobnější problém v tom, že někdo má anténu připojenou nevhodným způsobem. Za používání společné antény platíte, takže kontaktujte toho, komu platíte a on už by se měl postarat, aby to chodilo.

petr40*
hodnocení

Nejedou jen stanice nějakého Multiplexu 24 jsem si zjišťoval. Zbytek stanic jede v pohodě. Myslíte, že i tak to může být společnou anténou? Děkuji.

Ono jde o to, že ta společná anténa přijímá různé multiplexy třeba i z různých vysílačů. Tím pádem může být signál multiplexu 24 (jehož stanice Ti nejdou), přijímaný z vysílače který je vzdálenější, nebo má menší vysílací výkon a pak je možné že je signál tohoto multiplxu slabší i na vaší společné anténě. A pokud má třeba, ta Tvá televize, menší citlivost tuneru (a v tom bývají dosti rozdíly, jak podle výrobce, typu televize, případně i jednotlivého výrobku) pak už je to pouze Tvůj problém. A sousedé tento problém mít nemusí. Takže, pokud to budeš chtít vyřešit, pak by to mohl vyřešit "anténář" který by byl schopen Ti proměřit intenzitu signálu pro jednotlivé multiplexy (signály) přímo u Tebe a na Tvé účastnické zásuvce). Ale opravdu bych začal dotazy u sousedů a pak kabelem k televizi a účastnickou zásuvkou. Víc se Ti poradit nedá.*nene*

111®
hodnocení

0x

to by bylo potřeba se poptat nad a ve vedlejsích bytech protože není známa hierarchie rozvodu signálu..

111®
hodnocení

0x

může a nemusí, mají problém i sousedi? pokud ano , tak anténa...

petr40*
hodnocení

To jsem se ještě neptal, ale i kdyby jo, tak se stejně budu muset obrátit na toho komu platíme, ne? Sousedi s tím asi nic neudělají. Jen budu vědět, že jim to taky nejde . Akorát budu rád, že v tom nejsem sám .
dusger*

Jejda, vždyť to tady každý píše, sousedé si nestěžují, jim všechno asi funguje, tak, jak má. Chyba bude dost možná jen u tebe. Třeba nekvalitní šňůra, na ní několik rozbočovačů, snad horší televize a můžeš mít i poškozenou účastnickou zásuvku. Až vyloučíš tyhle věci, pak teprve kontaktuj správce domu a anténáře.

petr40*
hodnocení

No zeptám se až někoho potkám na chodbě. Nerad někoho otravuji klepáním a zvoněním. Navíc, když nejde o život . Televizi mám novovou s DVB-T2. Nechápu, jak může být kabel vadný nebo zásuvka, když blbnou jen některé stanice. To si jako vybírá ta bude fungovat a ta ne? To by snad nefungovala ani jedna stanice, ne? Potřebuji do toho zasvětit. A vyloučit různé možnosti.
111®

to je poměrně složitý a při tvých vědomostech zbytečný vysvětlovat..

"Sápryš", Dyk už jsem Ti to několikrát psal, že různé multiplexy (na nichž jsou signály různých stanic) mohu mít rozdílnou kvalitu signálu. A tím pádem je možné, že stanice na multiplexu s lepší kvalitou jdou a na multiplexu s horší kvalitou nejdou. A aby signál " došel " v co nejlepší kvalitě do TV, tak musí být co nejkvalitnější i jeho "cesta".A pokud je třeba problém v účastnické zásuvce, v anténní koaxiálu k TV tak to má velký vliv. Jedná se o ztráty vzniklé závadami na příjmu. No a zase opakuji, když má TV horší citlivost, silnější multiplexy. (stanice)jdou, slabší ne. Pro boha, co Ti na tom už není jasné?

111®
hodnocení

0x

a to je málo vědět že jim to nejde a skončit vyptávání tady co by to mohlo být? Ty si s tím hlavu nelámeš a my msi lámat máme?

petr40*
hodnocení

Ano, pravda. Radši otravuji tady než sousedy . Prostě to přestalo jet s přechodem na ten DVB-T2. Do té doby to jelo normálně.

111®
hodnocení

0x

poslední rada: Nejsi jedinej s tímto problémam...tak buď rád, že nejsi sám a raduj se...Ale jsi jedinej kdo nechce poslechnout rady a nespolupracuješ...

huhu
hodnocení

0x

já to mu moc nerozumím...ale co vím, tak pro signal neni dobré, pokud jsou spolu různé kabely a nejsou stíněné. pak se objevují tyto problémy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]