Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se to mohlo stát

Od: slavo® odpovědí: 6 změna:

Známá si koupila nový televizor nechala si ho dovézt přepravní službou - led obrazovka. ( úhlopříčka cca 100 cm )

Po vybalení zjistila, že na obrazovce jsou podélné trhliny v délce několika desítek centimetrů.

Neviděl jsem ho "naživo" , ale jen přes video - messenger.

Takže neznám hloubku trhlin.

Co ty trhliny mohlo způsobit - bojí se ho zapnout a samozřejmě ho reklamujejak dodané poškozené zboží.

doplněno 19.12.20 17:52:

Koupě byla přes internetový obchod.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Nechci nikoho podceňovat, ale není třeba jen obrazovka překryta fólií, která je trochu nařasená?
berger*

Podceňovat - měl jsem odolný mobil,CAT. Po třech letech už byl displej tak poškrábaný,že nečitelný. Tak jsem šel do servisu a trval na výměně. Servisák na mě koukl a zeptal se - "A nestačilo by,kdybych vyměnil jen tu folii?"*zed**smich2* A zase jsem byl za vola...

Ano, já takto "reklamovala" nový NB. Na monitoru byly 2 prasklinky. Ještě jsem to ukazovala jinému prodejci a ten s kamenným výrazem prohlásil, že neví, co s tím. Tak jsem noťas reklamovala, hned bylo vše vyřízeno - nic tam nenašli. Ani jedna prasklinka tam už nebyla :-D.

hodnocení

2x

Ač se to v dnešní době nezdá, zvlášť s ohledem na nízkou hmotnost přístroje, minimálně jedna z vrstev displeje je tvořená sklem. Jenže velmi tenkým, tedy náchylným k poškození. Potom stačí do něj nešikovně klepnout nebo ho moc prohnout a mechanické poškození je na světě.

doplněno 19.12.20 20:45:

A ta tenká vrstva nahoře, co tak ráda praská a je v řezech označovaná jako glass je tedy co? Nebo je nějaký rozdíl mezi strukturou displeje monitoru a televize? Potom, je má informace skutečně zavádějící...

Tak nevím, LED televize opravuji, a nějak jsem tam na sklo ještě nenarazil...

hm*
hodnocení

0x

Placaté monitory a televize se mají přepravovat vždy nastojato (tak, jak se na ně normálně kouká). Když se vezou naležato, může displej prasknout (prolomit se).

Označení sparávné polohy by mělo být na každé krabici s těmito zobrazovači, někdy je i zvýrazněno něco jako "nepokládat".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]